maanantai 8. heinäkuuta 2019

Kesän ensmäänen kanalintupoikuve. (2153)

Kipasin joutessani hakasemasa Kallelannaapurista Raunommökiltä vennootin. Samala tekasin hiukka rännihommija Kallelasa ja siirtelin sielä myös Purrelin riistakamerata uuteempaikkaan. Tämäsiirto siks, että kamera tämmöselä tuulisela kelilä lähetti aivahhelevetisti varjoliikekkuvija.

Eipä se siirto juurikhan asijaan vaikuttannu, vaankuttuulee ja puut ja varjot heiluu, ninko nyt tekkee, nissamallalailla tullee kännykkään kuvija, joisei näykko maisemata. Noh, kait se tyyntyy joskus. Vaihteluva on se, että nytei saja, mutta koillinenmpuhaltaa. Ja son muuko kesätuuli. Hitto, ettei vaan pukkais hallaa yöks...

Palluumatkala Siekan sillajjäläkiin piiperti pirumpienijä linnumpoikija tiestä ylitte. Arvelin, että varmaankijjottain rantasipipoikuvetta siinä jojellähelä, mutta eipä ollukkaan. Oli nimittäirriekkoäitee, joka vilisti ja reuhasi ojantakana ja kuttui poikijaan pois ohikiitelevijen autojen vaaroista. Tai ei met oikeesti vastaantulleen pirssin kansa ajettuko kävelyvauhila. Sevverran oli kuiten ohittamisesa tarkkuuttavaativata hommaa, ettei kerinny kamerala riekkopoikija tallentaa.

Havvainto on kuiten varma ja ainakikkuus poikaa laskettu, eli hyvin on riekkova ainakippesintä onnistannu.

Valavontapurreli tuottaa nyt tuommosta valokuvvaa. Se muistuttaa Mummrlija siitä, että puut on pinnoomata, hänko olluvannu senhomman kuntoilumielesä kuulemma tehhä. Annon luvan.


Tukikohasta seuraavija lintuhavvaintoja oottelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti