tiistai 2. heinäkuuta 2019

Enookkaan kokonasa pelistä pois. (2148)

Emmuista ihanäkkijä, että olis ollu nuimmonta päivää välijä, kunon tänne jottain yrittänny raapustela. Nyton vaan oltu liikkeelä melekeen yötäpäivää, eikole joutannu kirjotuskeleposen tietokonehärpäkkeen äärelä pysähtyyn sevvertaa, ettolis ilimottanu ies, etten olekkuollu.

Ja jos Jyväskylän urolookiin uskomista on, nin sormikopelola ja ultraäänellä Ukka Matimpoijjan suvujjatkokalustoja tutkimala ei sieltä isompata hälyvä ole löyvettävisä. Net on semmosija juttuja, joihinka tämä Ukan mielitietty urolooki kehotti tuleen näilä vuosila kolomevvuojen vällein. Eli kaikki yli kuuskymppiset äijät aikaa tillaamaan, josei jo ole hommija hoijettu. Ja jos äijät ei itte uskala tilata, nin lähheisen akkaväjen pittää se tehhä. Sesiitä.

Kävimä Inarila, ninko tiijättä. Ja tulima sieltä takas Naruskale yheksyöks. Sitteppakkasima KiviJussin kansa yhen tyären sohovan kyyvile ja yhen keittijömpöyvämmyös. Jasittemmet sunnuntakina puoliltapäivin lähimä Rovaniemenkautti Kemimmaale ja sieltä suoriltasa Jyväskyllään. Suviseuralaisten autojonnoon. Jussi meni kotijosa emäntäsä haitoks ja minä hyökkäsin hotelliin yökahelta, vihiree tähti. Emmenny anopile ja syykin on selevä. Met saimma kevyven mahatauvin jostakin sielä reisusa, enkä halunnu riskeeraila, josko mulla joku semmonevviirus oli. Minen oksentannu, mutta emmää pystyskään kuulema oksentaan, kunon tehty tuo ruokatorvikiristys. Eikä mullollu ies huonova olova, ninko emännälä ja Kasperin porukala. Mulloli hiukka vattavaivoja, mutta en tijä, oliko se muusta johtuvata, ehkä hiukka epäsäännöllisistä ruokailuajjoista. Joka tappauksesa en menny anoppija tartuttaan.

Samasille. Urolookin pöyvältä kun eilisäehtoola konkoilin autole kaheksammaisa, nin aamulla kuuvelta tänhään kellahin kolomekstuntija vaakaan. Janyton olo josei terästä, nirrautaa kuiten.

Saimma hiukka huonosti kallaa Inarilta, mutta sepä ei meitä haitannu. Met näimmä semmosija luontoilimijöitä ja Jussi myös uusija immeisijä, että kellään ei aika tulluppitkäks. Ja söimä mahattäyteen muutaku kallaa ja kalaevästäki omikstarpeiks. Ja käristystä lisäks.

Mummeli on taas kuvannu luontova ja muuta reisumuistoks. Laitan tähällevitykseen alakajaisiks jotaki. Ja lissää on tulosa. Nyton aikaa enempi palata normirytmilöihin Tukikohasa. Ja kiusaks tihentäättaas kirjottelurytmijäki.Viteolla on ensmäänen meijän yö sielä hehtaarinkokosela saarela. Sillompaisto aurinko, jos muina päivinä olikissitten tuulta ja tuiverrusta, vesisajetta ja kylymää. Muttei haitannu, kunoli osattu ennusteista lukija lämpöstevvaatteijen tarpeet. Pilikkihaalari oli tarpeesee.

Onse hieno paikka tuo Inarijjärvi. Nytei sielä ollussääskijä, eikä mäkärijä. Ohvit jäi käyttämäti. Eikä niitä liijon tarvitte Tukikohammaisemisakkaan.

Tukikohasta pikapuolin lissää tarinoimissiin tähä.1 kommentti:

  1. Muistahan ko suihkit aina etelästä Naruskaa kohti niin tässä melekolailla soppelisti ennen puolta taivalta löytyy taukopaikka joka ompi tutummalle kulkijalle kellonympäri auki.

    Meleko vauhdikasta ompi ollu siellä nurkilla elämä vaan komiat ompi maisemat!

    VastaaPoista