keskiviikko 24. heinäkuuta 2019

Lämpösumma täys, mutta misä hillat... (2165)

Ukan kummallaki sääasemala Tukikohasa ja Kallelasa on lämpösumma 400 täys eilen. Ilimatieteen laitoksen asemalla Naruskala summa täyttyy tänhään.

Muutamija hillanettijöitä on poikennu Tukikohasa hillahavvaintoja kertomasa. Ei se kovin hääppöseltä ainakaa avojängilä näytä. Ja ninko sanottu, mitä suojasempaan mettään ja korpeen mennään, nin sitä myöhempään sieltä pystyy kypsän hillan löytään.

Hellepäivät on synnyttänny ja tuonu uusija luontokappaleita ihimisten ja porojenki riesaks. Paarmoja lentellee jonkuvverran, kunei niitä juurikhan ole tälle suvelle näkynny. Sääsket ei vaikuttas lissääntynneen lämpösilä keleilä, jotenka niijen pahin aika alakaa olleen ohipuolela. Eikäpä net ole täälä koko kesänä liikaa elova haitannu.


Tuosson yllä Tukikohan lämpökäppyrä viimesimmältä viikolta. Yöt on heilunu kymmenesä asteessa ja päivät kuumimmillaan 27 asteesa. Eli ei valakoihosen keli, jos Ukka Matinpoijjalta kysytään.

Tänviikon perjantaihin asti ennustellee EWN hellettä vielä piisaavaks, mutta sittennäyttäs pallaavan normilapinkesäseks kelit. Tullee paremmat kelit ainaki hillan ettimisele, vaikkei niitä saavitolokula löytyskään.


Taivassalolaisten tiimi tullee viikolloppuna. Net perinteisesti avvaa hillampoimintakauven Naruskala. Ja jos kylymijö alakaa heijämmarjoistaan täyttyvä, nin asijaa luvataan mainostaa...

Tukikohasta hiukkasenaikaa helteesä vielä kärvistelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti