torstai 18. heinäkuuta 2019

Naruskaa kittiläläisittäin... (2162)

Minun häätyy kyllä sanoa että mie tykkään minun työstä. Tällä viikkoa kesäloman katkasi tämmönen vajjaan viikon keikka..
Kalareisua.
Tiistaina lähettiin poikien kans kalalle, kohteena perinteiseen tapaan Naruska ja Kallelan mökki. Seittemän junnua ja pari-kolme ohjaajaa plus Pasman Janne kuljettajaksi.Yhentoista hengen voimin siis reissuun, hyvä seura ja huonot jutut on taattu.
Tukikohasta eli Naruskan Retkeilymajalta haettiin mökin avaimet ja syöpästiin Kuuluisaa lasagnea mahat täyteen. Ukka se meinotteli että saatettas saaha vaikka saalistaki. Saatiin kamat mökkiin ja mentiin joelle.
Tuo joki se on kätevä, sieltä joko tullee kallaa tai sitten ei, meän kohalla sieltä tuli heti alakuun harria. Eka iltana saunottiin ja ihmeteltiin ja suunniteltiin kakkospäivän Tammen reissua.
No se toinenki päivä koitti ja päivä pyyettiin kilometri-kaks mökin liepeiltä, saaliina alamittasia harreja ja yks pikku taimen. Yks pojista näppäsi yläsuvannolla pari mitallista samalta seisomalta. Ollu kuulemma ko ottaa, pyyntimies selekeästi. Illasta käytiin Tammella ja huomattiin ikäväksi että joessa on heinälevvää riittämiin, jokunen alamittanen sieltäki tuli. Eiku saunanlämmitykseen ja sen jälestä yökalalle. Sieltä ei saalista tullu mitallisena vaikka puitteet oli hyät, keli mitä mainioin ja perhot kohillaan. Nukkumahommille päästiin neljän aikaan, tosin ensimmäiset meni jo kahen jälestä.
Kolmas päivä.
12 huuteli leirikello herätyksiä, sakki raottellee vielä silimiä auki ja mietiskellään kalan savustusta ja sopan tekua. Aamupalahommia. Kuhan tässä saa kunnolla silmät auki ni eiköhän tuonne taas pyyntihommiin lähetä.
Perjantaina kotio.

Tukikohasta näihin tunnelmiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti