lauantai 13. heinäkuuta 2019

KotiKuutsi antaa harrija. (2158)

Juhannuksemmaisa sen totes Kasperi, että harrit assuu tuosa Tukikohan kotikoskesa Kuutsikönkääsä ja ovat ihahhyvän kokosijaki. Saman on tovenneet viime päivinä muutamat muukkin Kuutsisa ja lähikoskila käynneet perhomiehet.

Liekkö vaikutusta talavisela pilikkikiellola, empäs ossaa arvioija. Kevväisin on pilikkimiehen saaliskala varmimmin siika kuin harri, mutta mikkään kalalajihan ei pilikkikiellosa ollessa ainakaan avannonkautti vähene jojesta. Kohta on puolenkytävuotta menny ja rauhotus taitaa tulevan talaven mentyvä olla ohitte, Joseivät jatka, tiijähäntä.

Naruska on ollu korkijasa veesä lähiaijjat, mutta nyt ollaan tulosa kesävetteen vaihteeks, kunon ollu poutapäivijä. Viileet ja vähäsääskiset kelit ei ole kalantulova haitannu. Nykkään ei päivälämpötila olekku kymmenenasteen hujakoila.

Kahluuvettä on tarpeeks, kohta välliin liikaaki. Ja ennallistetusa jojesa pittää kahlaavijen kalamiesten muistaa, että isokkaan kivet ei ole pohojaan välttämäti asentunnu liikkumattomiks, vaan saattavat keikkuva alta poies.

Tukikohasta kalastuslupija myymissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Hieno homma, sama havainto on itselläkin. Yli 35 cm mittaharreja tulee saaliiksi pilkkikieltoalueen koskista. Ilahduttavaa on myöskin, että siika on palannut koskien välisiin suvantoihin. Pilkkikielto toimii eittämättä. t. JI

    VastaaPoista