sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Atventtievästä.

Piti kokheila semmosta evästä, jokoli täsähuushollisa ekakertaa. Mummeli oli jostakinnähäny ohojeen, että lämminsavukallaan voi sekotela kanammunnaa ja paistela siitä pihivijä. Ukka tieten laitteli ohojeeseen oman sovituksesa, eli palastelin ensteks savukallaa muovipääläriin. Sittellaitoin sekhaan emmentaalijuustoraastetta ja muutamija murusija sinihomejuustova. Kolome kanammunnaa noin neljäänsattaan rammiin kallaa. Ja lirraus soijakastiketta suolaks.

Otin sitte alakurttilaisten käsrautojevvierestä pikkusen valurautapannun, jolla paistelin nelejä nuin sentimpaksuista pihvijä, olisko ollu parimmiinnuutivverran puoleltasa. Siinä ajasa net hyvin kesti kääntää ympäri ja toista puolta samavverra. Kuivaa tillijä ripottelivvielä pintaan paistaisa.

Paiston sitte isommala pannula eilisijä rosamuntapottuja, jotka vetelin muutamammillin sipaleiks ja paistaisa maustelin soijakastikkeela.


Jovain soli yksinkertanemmutta ihan harossi pyhäpäiväeväs. Ruokajuomana oli litlikauppijaan alakoholitonta valakoviinijä, joka ruunasi atrijaa osaltasa...

Tukikohasta aamusela Rovaniemelle suunnistelemissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa jälleen Tukikohtamaisen Hyvältä tuo Ateria ja varmasti yksinkertainen tehdä myös toimimattomin silmin ja juotavaksi, käy varmasti vaihtoehtona myös Reilun Kaupan, Sertifioitu Valkoviini, jota on myös litran Tetra-Tölkeissä, joista sitten sen tyhjennettyä vain muoviset osat irti ja tölkki kartonkikeräilyyn.

    VastaaPoista