torstai 20. joulukuuta 2018

Joulunaluspuuhastelua...

Sepä roihahteli lauhan syksyn peruja Tukikohan puukattilan savuhormisa nokipalo. Eipäsitä liikaa täälä säpsähelty, kyllähän savua maalimaan vielä pikkusen mahtuu. Piti kuiten varotoimenpitteenä soitella 112 sovelluksella Rovaniemele hällyytyskeskukseen, että tämmönen tappaus. Tyttö sano, että hällaittaa sinne palokuntaa tulleen. Sannoin perrään, että ei tartte immeisijä päiväunilta herätellä pillikeikala, vaan tänne joutuu hyvin iliman, etton läsy lavasa.

Palopäällikkö kunei vastannu puhelimmeen, kuhhälle soitin ennen häkepuheluva. Kohta hän kuiten soitti Ukale ja kerto, että ojjo tänne tulosa.

Olihan sielä hormistosa palova ihan omikstarpeiks, kun koivupiki sielä intoontu palamaan. Sitä pikijä alako tulleen hormiluukusta ninko laavaa. Ja palomiehet kuskasit sitä peltitynnyrisä pihale. Ja Ukka kolas takapihale liiterintaakke, ettei unehu pihale ja lipsu Jarkon linkoon.

Monta tuntijahan net palomiehet täälä touhusit, ennenko sielä sammu palot kokonasa poies. Välilä oli alakertakäytäväsäki nimpaljo savuva, että palohällyytinki tuli testattuva.

Teimä palopäälikönkans kontrahtija, että hän koittaa saaha nuohoojata kiine ja poltamma loput hormipikivuojot nuohoojan kans yhesä. Silleen on nuohoojat tämmösisä ongelmisa joskus teheneet. Ja met teemmä tieten peräsä. Emmä vaan päästä vetolunkkaa liikaa auki, ettei säre hyvvää piippuva.

Sopevaa joulunalusaskaretta tämmönen. Ja loppusiivous saattaa olla eessä jos ei muuvalla, nin alakertakäytävä ja saunale portaat ojjonkivverran nokisesa virreesä, mutta eikhän nuot siivoonnu.
On täsä onneekimmukana. Jos tämolis tapahtunnu joulumpyhinä, nin talakkari ei välttämäti olis ollu hormipalon aikana paikalla, kun Linko-Jarkon kanssa on sovittuna vain, että hän käyp kertapäivään laittamasa tulet kattilaan ja son siinä. Nokipalo omija aikojaan ommeinaan ei pikkujuttu.

Tukikohasta rauhallista Joulua oottelemissiin tähä.

4 kommenttia:

 1. Vuan ompa hyvä että olitta kotona ja ammattimiehenä ei isäntä hätkähtänyt tilanteesta ja hoiti homman finaalin palomiekkosten kanssa. Tehokkuus on noissa paloissa avainjuttu mutta yhtä tärkeässä roolissa on rauhallisuus, hölmöilemällä särkee piisiin ja pahimmillaan polttaa mökin.

  Ei ole nokipalojen kanssa leikkiminen ja siinä tuloo kyllä hormin muuraukset ja rappaukset testattua - sen verran on kuuma pätsi kun pääsee oikein kunnolla palamaan. Aikanaan palokunta-aikoina näitä tuli aina muutama kipale talveensa sammuteltua ja joskus oli melko killin aatokset kun talon pihaan pimeässä piipaa-autolla kurvasti. Hormin päästä näkyi toistametriä korkea sininen utu ja säännöllisesti metrien korkuinen kipinäsuihku kun joku isompi kökäle kopsahti hormista irti.

  Rauhallisempaa Joulun odottelua sinne Naruskan suunnille!

  Ponssenmies

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja unohtui edellisestä. Justiinsa ennen tätä luin uutisen Syötteeltä jossa tarina ei päättynyt kovinkaan positiivitisesti. Ei ole mukavia luettavia sellaiset uutiset :(

   Poista
 2. Huh huh mie jo säikähdin että jotakin vakavampaa ku kuvat näin. Mutta kaikki hyvin loppu hyvin.

  Hyvää ja rauhallista joulua Ukalle Pirjolle ja Rihlalle

  VastaaPoista
 3. Meillä sevverran peli jatkuu vielä huomenisa, että nuohooja ja palopäällikkö tullee Tukikohtaan ja tarkootuksena on tehhä hallittu nokipalo lopulle pikikarstalle, mitä hormissa vielä paljollaisesti näytti olevan. Kävin aamuvarhasella hiukan katolla tutkimuksia tekemäsä ja poistelin rosterijatkeesta palovillat ja niijen suojakankaat, ettei net vahingossa syty huomenissa. Muuta palavaa ei tarvittas kuinnet pikinokikarstat. Pitää jättää torppa talakkarile palovarmaan kuntoon.

  Toiveena olis länsituuli...

  Ukka Matinpoika

  VastaaPoista