maanantai 17. joulukuuta 2018

Kylymäsavukalat suolasa.

Son taas niitä aikoja, kuppittää valamistela kylymäsavukallaa joulupöytään. Ja eivain yhteempöytään, vaan on tullu vuosijen varrela semmonen tutturinki, jotkon ollu kilttijä, nin Joulu-Ukka net tieten palakittee. Hiukopallaa.

Son se resepti heleppo, ninko on tullu täälä kerrottuva. Viiskytä rammija karkijaa merisuolaa ja parikytä rammija hienova sokurija kalakilloo kohen, niijjovain harossija pyrkii tulleen.

Sielä net kylymijösä oottaa sokerisuolasa huomistapäivää ja savustukseen pääsyvä. Sielä Ukan pöntösä net joutuu viettään vuorokauvevverran. Tuntipuoltoista ja kiekovvaihto, niitä leppäsijä.

Pöntöstäku net saahaan ulos, nin sittevvielä vettäyttämisvaihe. Sevvoi tehhä samasa teräsastijasa tiukkaampakattuna, misä net kirjovilleet nyton suolasa. Ja vettäytyy net villeet vakuumissaki, mutta hiukka tasavampaa taitaa tulla, kun antaa niijen olla vuorokauvven tiukasa keskennään.

Saa siinä jonkukkerran kellarisa kiekovvaihosa hilippova, mutta vaivat korvaantuu, kuppääsee valamista kylymäsavulohta kitusiisa veteleen...

Tukikohasta leppäkiekkoja valamiiks sahhailemissiin tähä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti