sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Tommaattikauppijas Naruskalta, näytteet pääsä.

Ohanse helevetimmoinen ihime, että semmonempikkunen viirus, jokkei nävykkun jollaki suurennuslasila, kaataa yheksänkytäviiskilosemmiehen ensiks siltaan ja siitä seljälleen. Mummusta se tarttu, eikole ikuna mikkään pienpeto pystynny matkasuunitelmija muutteleen, mutta tämä pysty.

Tulimma nimittäijjo eilisäehtoola kotijo anopivvientireisulta keskele Suomija. Ainuva homma, jonka pysty sielä tekkeen oli ostaa uus piipuhhattu tuone rosteripiipumpäähä. Niija kävimmä met viimesilävoimila vielä hautuummaala viemäsä kymmenkunta kynttilätä lähisuvun entusille.

Oli oikijastaahhyvä, että älysimmä ajela eilen sieltä kotijo. Tännään ei olis vissiin pystyny kumpikkaan ennää ajosuoritusta tekkeen. Olemma oikijasti kipijänä. Mummeli sano illala saunasa, että sullon sitte huomena aamula silimät rähminny umpeen. Sannoin vaan, että höpöhöpö. Ja aamusela kuhheräsin, nin silimijä sai häjintuskin aukeemaan...Ja net onnyt punaset ninko sillä sanallaskun närpijöläiselä tommaattikauppijaala.

Ainut hyvä asija on, että saamma nyt otela levonkannalta täälä kotona muutamampäivän. Ei pysty enempääjuur tekeenkään kuillaitela kertapäiväsä puuta uuniin. Son tarpeenki, kummeilä on kohta paritkympit pakkasta.

Ainova asija valompilikkuna oli maisemat akkunasta ja sääkamerasta tännään aamupäivälä. Kattelema rauhasa tätävuotta loppuun petimpohojalta. Ja saattaa uuskivvuosi alakaa samoisa merkkilöisä. Minoon sairastannu vasta vajjaavviikon ja Mummeli jo kaks täyteen, eikole hän vieläkkään terveenkirjosa, eikä ihallähelläkkään.

Tuoson maisemataulu tältäaamulta. Lunta maasa neljännesmetrivverran. Hieno talavi ja päivä pitenemäsä. Siitä pittää nyt riemu repijä...


Tukikohasta puolpyörryksisä tähä.


3 kommenttia:

 1. Voi voi. Taitaapi teitiin olla iskenyt se kuuluisa influenssa?
  Oireet jokseenkin viittaavat siihen suuntaan. Onkos kuumehia esiintynyt?

  Mehän sairastimme koko perhe sen influenssan palattuamme viikon kallelan lomaltamme silloin oliko se 2016? Siinä meni joulut ja uudet vuodet sekä puolenkuuta tammikuutakin vielä. Ei ole häävi tauti ei.

  Pojalla sitten taas oli jokunen viikko sitten parainfluenssa, ikinäkuunaan sellasestakaan kuullu, ja ei varmaan moni muukaan? Eli se on sitten ylähengitysteiden tukkiva tauti se, ihan keuhkoja myöten.
  Ei ollut pojalle jolla astma on niin kovin herkkua tuo tauti. Noin pari ja puoli viikkoa se kesti lääkityksellä. Sitten alkoi helpottaa.

  Tuokin todettiin verikokeiden ym jälkeen vasta nieluviljelynäytteen ja keuhkokuvien jälkeen.

  Toivotaan että teitillä olisi vaan jonkinsortin perus flunssaa.
  Pikaista paranemista teille sinne, ja parempaa uuttavuotta.

  VastaaPoista
 2. Samoin, eli Pikaista Paranemista, toivotetaan täältä Rovaniemeltäkin, kuten myös Onnellista Uuttavuotta 2019 ja silti, onhan Teillä ollut Mukava Joulu, jonka Perinteitä, myös muistaa, kun sitä tuli pariin otteeseen vietettyä siellä Tukikohdassa ja hyvä, että Puukkomestari, on löytänyt kurissapitokeinonsa kaatumisille yms. Mainittakoon myös, että ensikertaa, ilmoitti Firefox kaatuneensa, kun avasi Linkin tälle Kommentointisivulle, jolloin sai lähettää Automaattisen Kaatumisilmoituksen Vapaaehtoisin, Julkisin Kommentein höystettynä, mutta nyt toimii taas, kuten yleensä tekee.

  VastaaPoista
 3. Meistä tuntuu, ettei tämä olevvielä sitä lunssija, mitä vastaan rokotettu on meilä Mummeli. Meillon ollu lievijä kuumeita, mutta kuntolunssasa kuulema kaatuu kuumeen takija sänkyyn kaikki. Tämon semmosta ihimeellistä kuitenki, kuttuntuu räkkää piisaavan sekä keuhkoista, noukkatoosasta että kyynelkanavista. Ja yölä kun herrää noukan tukkeisuuven takija, nin suuta kuivaa aivan helekutisti. Limakalavot on kuivana silleen, että vesiryyppyjä saa nakella naamaasa usijampia, että taas sais levottoman unenpäästä kiine.

  Ukka Matinpoika

  VastaaPoista