perjantai 30. marraskuuta 2018

No onkos tullu taas ja niin eelleen.

Näyttijo liika hyvältä eilempäivälä, kun alako tuiskuttaan lumija ninko hamsterilehvasa. Kymmenkunta senttijä pakkaslunta oli jo maasa, muttei tietenkääkkauvaa.

Yölä meni taas pakkaskeli persiilleen ja lussalle nimpaljo, että Linko-Jarkko ku amusella tuli pihhaa konheella siivoomaan, nillingola ei liikaa lumet ennää märkänä lennelly. Konemiestäki tieten harmittaa tämmöset talavenalut, mutta minkäs tiet.

Onneks ellaittannu vieläkkään painepesurija talavitelole. Leksuspirssi oli lumesa ja ravasa vanteitaammyöten nimpaljo, että annon sille paineveshuhtelun marraskuun viimesempäivän kunnijaks.

Mielusampaa olis ollu alakaa jo viimenki talavele, mutta säijehhaltija onnäimä päättäny asijat toiselatappaa. Vallassaa.

Kuneinyt sulattas ihankaikkijalumija pois, nissäilys ees tämä vähänevvalonpilikahus, kuppäivä eikullyhenee...

Otintosta puupinostaki kuvat. Voitta arvata, että jouvuin Aarnipoijjanpoijjale satakuntakertaa näyttään viimeviikolloppuna niitä kuvija, jotkoli rekkapirssistä otettu koivukuorma päälä ja tyhyjänä. Sannoinki Aarnile, että tuli nimpitkä pino Ukale koivuja, ettei net yhteen valokuvvaan ijessovi. Ja Aarni tieten usko. Ukka kunei ruukaa kelleen valehela.

Tukikohasta lumijensäilymistä toivomissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti