tiistai 27. marraskuuta 2018

Harvinaisempi liftari.

Käväsin tänhään Puuttinimmaassa ostamassa tankin täyteen sikäläistä menolientä. Eihäntuota muuton hajettas, mutta kunnet myy sitä puoleehhintaan meitihhintoihin nähen, ninkotiijättä.

Palluumatkala Kotalankyläsä raatasin laillisesti muutaman soittajan kanssa Leksuksen häntsriilaitteela pakkaskuulumisija, kummeinasin jättää silimijäni uskomati. Aurausviittaan vasemala puolela ajosuuntaannähen istuskeli nojjaamasa vitivalakone raavaannäköne joutsen. Ennähäny serräpylöitä, että olisko ollu peukalopystösä...

Ejjoutanu takasin kääntyyn valokuvvaa otttamaan. Soittelin Mummelile, joka oli kohta tulosa rättipiiristäsä Sallasta, että höröstelis hiukka ennen Kuolajojen siltaa ja näppäis kuvan. Vaan ei ollu lintuiso ennään ollu maantielä. Liekkö siirtynny avonaiseen vesiojjaan, jokoli vielä sulana virtaamasa Kuolajokkeempäin. Vai olisko jo joku nostannu kyytiisä, kummummeli kerto, että siinoli Sallansuuntaan autojjäläkijä tiellaijasa pysähtynneistä autoista. Toivottavasti se ei jääny kenenkään pirssinalle.

Aamula justiin luontohemmo Kemijärveltä raataili raatijosa, että jouttenet on Kemijärvenki sulistapaikoista lähtenneet jo etelää kohen. Kyllä täältäki sulatpaikat vähenee, on sevverran kuivat kelit.

Tukikohasta asijaa tarkkailemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti