tiistai 6. marraskuuta 2018

Autoissa kitkaa ja nastaa, kengissä nastaa.

Kaljama on tänviikon kova sana. Pihat on Tukikohasa nihhelevetilliukkaana, että mittään asijaa ei ole pihakenturoile, josei ole liukuesteet kengisä.

Mummeli löyskin jostakivvarastosta semmoset kengänkorkoihin kiinnillaitettavat nastat. Net on kuitenki Ukan saappaanpohojisa ouvot kävelä, kun korkova on hiukkaninko akkainkengisä.

Ostin tännään kuuvennastankummit talavikenkijen pijikkeeks. Net on helepommat kävelä, eikä niijen kanssa varmaankaa pihasa nihherkästi lentoollähe kuin pelekilä kengilä. Net ilimannastoja on hengevvaaralliset.


Neljä nastaa päkijäisen puolela ja parit kipaleet koroisa. Näilä kunei juoksemmaan yritä, nin kyllä pystösä pyssyy.

Maantie alakaa olleen sulana, mutta pihasa jäät vielä säilyy jonkun aikaa. Lämmintä on nykki ehtoopuolela nelisen astetta, eli talavesta ei liijon tietova eelleenkään ole. Pihalumet on nollattu, eli humpahumpaa mennään talaventulon kanssa.

Leksuksesa on Nokijan Hakkakitkat alla. Net riittellee Ukale liukkaammallaki. Mummeli luottaa omasa Suparussaan nastarenkaisiin. Kummissakkaan ei kuiten kitkaa ole sillon, kuppääkallokeli kohille Naruskantielä sattuu. Hiekka on sillon ainoo apu.

Tukikohasta pystösä pysyttelemissiin tähä. Ja kahettatuhannettaensmäästä lokijuttuva miettimissiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti