sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Iso jalaka vilikahtaa.

Palhaamma vanahaan aiheeseen. Ei pitäs leikkijä, mutta taas uhkarohkeus meni eelle. Ostimmuikkukukon.

Enoo syönny muikkuja sittenko viimeks kymmenkunta vuotta sitte. Enkä nykkään issooo viipaletta savommuijan torila myymää kukkova naamaan lipassu, mutta seki oli liikaa. Kihtiperkele iski alle vuorokauvesa. Jakun evvielä enstuntemuksista isovarpaasa uskonnu, että son sitä, nin en alottannu arkoksijan mättämistä kitusiin. Eilen oli alotettava. Ja soli hiukka myöhäsä...

Yö meni peiton alla käppyröijesä. Kihti valavotti enite. Jalakaterän pittää pysyvä peitorreunan ulukopuolela. Toiseks enite romuskan räännousu ja kolomanneks enite peltikaton helevetimmoinen kolina. Oli koillisvinkka kohillaan. Yhistelmä takas sen, että uni oli satavarmasti pätkisä. Ei tämmöstä ossaa toivoo pahimmale vihamiehellekkään. Tai ehkä sentäävvähäsen...

Mein kettukokolokoirala luulis sensijjaan olevan lökösät olot. Syksypimmeet poistu sen yöelämästä, ku Mummeli latas Rihlan taijetevokseen eilen muutamat ulukovalot. Net, joista kaikki immeiset ei tykkää. Ei meillekkään taijeta anempijä laitela, joulummaisa ehkä joku akkunakynttelikkö.

En tiä, tykkääkö koira vai ei. Aamuyöstä se poikkeevasti hiukka haukku. Syytä en tiijä. Saatto olla se tuuliki, joka teki outova kattopeltipauketta.


Palakoot nyt sielä ninkauvan, kuttullee aurinko taas takas valaseen. Eilentuo näyttäänty kokonaiset viisminnuuttija, sittemmeni taas satteiseks ja piliveen.

Tukikohasta jalan kenkäällaittokuntova oottelemissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Sepäs ikävää, jos hyvä Muikkukukko, oikein Kihdin aiheutytaa ja jollet keksi lopulle palalle Syöjää, jonka kylläkin varmasti teet, niin Pikaposttina vain tänne Rovaniemelle, niin kaupaksi kyllä menee tässä Ounasrinteen Kaksiossa, mutta hyvä, että sait ne polttopuut ostettua ja toivottavasti löydät myös sen Rekkamiehen, joiksi myös Nainen luetaan, kuljettamaan ne perille vajaan, mutta jos et, hoitanee Linko-Jarkko homman varmasti kotiin.

    VastaaPoista