lauantai 3. marraskuuta 2018

Aamu ei ehtoota tiijä.

Lähin eilisäaamupäivälä kaikesa rauhasa tankkaamaan Kasperin autova ja hoitelleen samalla muutaman kauppa-asijan kirkola. Lökösää tekemistä siis.

Kaupan kassala ollesa poika soitti, että paas laittain vauhtija vermeisiin, meillon hirvi nurin. No, sehän mulle passaa, vaikken mettämies olekkaan. Hirvi on harossi liha ja siitähä saattaa päässä vaikka osinkoja napsimmaan, jos hyvin käyp.

Rehvasimma poijjan kanssa Kotalasa ja jatkoima sammaakyytijä Pelekosenniemele. Sielä olimma samala minnuutila parin mettästäjän kanssa peepaikala. Ja eikun peräkärryejen persiit vastakkain ja naarashirvi vaihtu Ukan kuomukärryle. Vasa jatko samontein matkaasa etiäppäin vissiin Kemijärvele.

Heleppoo kuin heinänteko.

Kotipääsä alako kuiten miettimiset, että mitessaahaan hirveltä turkki pois päältä. Orsipuuta ninkin on Ukan katoksesa, mutta tars olla pelivälineet, joila saatas elikko nouseen kohti korkeuksija. Noh, kohtahan tuon Ukka keksi, että soitamma Linko-Jarkole. Se sattu onneks olleen kotisala ja jouti pärräyttään raktorillaan Tukikohtaan.

Eikäpä siinä vatuloitu montaa minnuuttija, kun alako hirviäiteevainaa nouseen kohti pilivijä sielusa perässä.Siinähän se ehtoo iltayheksän huitteile menit mukavasti, kummet poijjan kans vetelimä hirveltä nahan päältä ja nostelimma sitä pikkuhilijaa korkijammale, nin oli hyvä nylykykorkeus. Olipa raktori enempi kun sata jänistä siinä hommasa.

Enoo kohta viiteenkymmeneevvuoteen nylykenny, enkä sillonkaan liijon muutako nähäny hommaa. Tai ehkä vähän puukkovakin kokkeilu, mutta kurssit on käymäti. Ihimiset nuita kuiten tekkee näjemmä. Jovain saimma nyljettyvä, kaks vähemmännylykenyttä.

Saatamma tännään siirtää lihalastin pienen ruhopalottelun jäläkiin peräkärrille, nin pääsee Rovaniemelä muutama ammattilihalleikkaaja laittaan hirvetyksen pakastuskuntoon.

Tukikohastsa Pyhhäinpäivän päivällistä toiselakäjellä valamistelemissiin tähä.

2 kommenttia:

  1. Peukut hienolle saaliille. Eilen kävin ihan itte ostamassa täällä Heinolan Vuohkalliossa olevasta Heilasta kotimaista hirven paistilihaa 51,80/kg...raaskin vaan 480g ostaa. Ai että tuli hyvää!! Hyvää Pyhäinpäivää toivottelee hirvimiehen (katsoo pilven reunalta) tytär:-))

    VastaaPoista
  2. Muutaman kun noita nylykee niin menee jo melko rutiinilla. Tällä nurkilla on saatavana joka viikonloppu ammattimiehen pikakurssi aiheeseen kun kaveri hirviä nylkee ja paloittelee puolitosissaan. Puukko pittää noissa hommissa olla hyvä -> hirven rasva on semmosta hiekkapaperia että jos ei ole keklussa hyvä terä niin isoimman osan ajasta saapi sitä timanttikiveen hangata. Huono puukko tylsyy muutamalla vedolle - hyvällä puukolla irroittelee hirveltä pompan yhdellä teroituksella.

    VastaaPoista