lauantai 30. joulukuuta 2017

Puolet metrillumista lakkarisa.

Naapurin etesmenny isäntä Ilimari Vuorela kertoili, että vuojevvaihteesa on Naruskala maassa puolet kokotalaven lumista. Jos ja kun paikkasa pittää, niimmetri tulle tähän kairaan tällettalavele lunta, kujjust tasan viiskytä sentiijä näytti Ukan lumimittari äsken Rihilarruokintareisula.

Viimesen vuorokauven aikana on lumenpaksuus karttunnu melekeen kakskytäsentiijä. Linko-Jarkko kävi aamuvarahin pyyhkimäsä kymmenen sentillumet pitkimmettiä. Nyt tars tulla temppu uusimmaan, eli päivän aikana on tullu kymmenen lissää. Läntisesä Lapisa näyttäs jossakin olevan jo pääle seittekytäsenttijä. Se tietää puoltatoistametrijä kevvääks...Tuluva-ainetta.
Ei nuista lumipuista kannatte puhuva mittään. Niiton haitaks asti jossaimpäin sähkölinjoila. Meilä pellaa toistaseks sähköyhteyvet harossisti, jotenka lumi tekkee täälä toistaseks vaimmaisemija. Pihavalloin loisteesa.

Tukikohasta vuojevvaihtumista pikkuhilijaa oottelemissiin tähä.

3 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta ja suotuisia uudenvuodentinoja=) Jatkan Naruskan tarkkailua netitse ensi vuonna ja joskus vielä sinne koilliseen itseni raahaan vaikka niskaperseotteella;D

  VastaaPoista
 2. Kaunista on katsella tuota valkoista. Täällä kun sitä ei enään nää.
  Jos leikkausoperaatio hyvin mennee niin kesällä 2018 tavataan.

  Hyvää ja rauhallista uutta vuotta myös täältäpäin.

  VastaaPoista
 3. Monessa on Savolaiset Lappilaisia perässä vaan ei tänä vuonna lumessa. Valkeaa höttöä on mettät ja puut pullollaan ja ei tahdo vaihtosähkö talonkulmaan asti jaksa kulkea kun oksat ja rungot painelee sähkölankoja maihin. Pihassa on rapsakka 60cm lunta eli enemmän kuin viimeisen viiden vuoden aikana kertaakaan. Luminen vuosi on hän - pakkasia odotellessa (ja jäitä - järville ja lammille ei ole mitään asiaa kun siellä on vaan 30cm lunta, 30cm hyyhmää ja sentti oikiaa jäätä).

  VastaaPoista