sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Joulupuu on rakennettu.

Eipä ole tullut ajatelleeks, ettei sen välttämättä tarvitte kuusi sen joulupuun olla. Se taitaa olla vaan tavaks tullu niilä aluveila Suomesa, misä kuusi kasoo. Kaamasensuunnilla joulupuu on kuulema aina ollu petäjä. Ja nin se saa luvan olla Tapijonkyläsäkin.

Mummeli on mäntyyn jo ihallääpällää, kun kuusipuu aiheuttellee sille allerkista rejaktijoo. Tämei tuoksu millekkää, eikä aiheuttele kelleen mittäämmuutako ilova. Ja pakko myöntää Ukanki, että hyvin se paikkasa täyttää. Ensmäänen joulupuu.

Ja mettätallousinkenjööri kuppääsee valakkaamaan, nimmittään raaskuva ei tieten tuvannurkkaan kelepuutetakkaa, Kattokaa keinokuusijen omistajat ja närevanit vaikka itte...Ja sitäpaitti harvennushakkupuullarvaa alakaa kohta olleen mettät täynä, kukkiinalaiset laittaa sen pijosellutehtaas Kemijärvele pystöön. Tai jos.


Ja aamusela sai herräilä oikijaan sijankinkun tuoksuun. Jovain oli kunkku antautunnu pirtin leivinuunisa leppeesä lämmösä, josa se sai kypsyvä läpiyön. Eikäpä sitä malttannu aamupalala jättää testaamata leivämpäälä, että suolat on kohillaan. Ja on kans...


Eikhänse siitä jouluaatto illaks taivu. Jottaivvielä uupuu, mutta eikhäne ehtoosemmennesä asijat valakene, kuhan viimeset jouluvviettäjät tänhään Kemimmaalta tänne laskeutuva.

Tapijonkylän Tukikohasta tähä.

2 kommenttia:

  1. Hyvää joulua kaikille joulunviettäjille sinne Tapionkylään.

    VastaaPoista
  2. Eipä taija vielä olla tirektiiviä jotta mikä sen joulun puun pitää olla joten olipa hyvä hoksaus=) Ulvontaa koko laumalle - Aouuuujouluuu!!

    VastaaPoista