torstai 21. joulukuuta 2017

Lapsuus pyrkii mieleen.

Talvipäivänseisauspäivä alkaa oleen pulukassa. Pöllömminkin sen kait vois vietellä kuin paketeeraamalla lapsosille ketterille ja hiukka iäkkäämmillekkin immeisille avattavvaa jouluaatoks. Jos pukki tullee. Saattaa se tullakki...

Entiaikaan Isä-Matti ja Äite-Pirkko kuppitelivät tekopitäjäsä Petäjäveellä pikkusta kyläkauppaa, nin met nelejä vellosta olimma kaupasa apupoikina monesa hommasa. Olen joskus saattannu kertovakkin, että ukko oli hyvä teettään pikkupassinkija ja isompaakin. Hyvimmuistan, että tykkäsin paketoija ihimisten ostamija erilaisija joululahajoja lasitiskin päälä putiikin lyhyttavarapääsä. Saattaase taito olla hiukka ruostunnu, mutta on nuisa aukirrevittävvää riittämmiin.


 Tukikohasaki on sopivaa pöytää paketoinnile. Ja tuo meijän Mummeli on aika ahkerana ollu Käejjäläkiesä kanssa. Aina sillon herheiläollesa jokku neulimet viuhumasa. Ja pannulappuja son tehenyvvarmaan satakunta.

Huomenisa siirtyilemmä ninko puhetta on tainnu olla, Rovaniemen Tapijonkyllään. Taitaa olla sarjassaan ensmääsijä jouluja, jollon itte ollaan vähempi laittopuolela ainakaattäälä Lapisa asuisa.

Jovain sinne on mukava mennä lastejja lastellasten ja lähisuvun kansa jouluva viettään.

Tukikohta toivotellee kaikile täsä vaiheesa Rauhallista Jouluva. Saattaapa tuota jonkuppäivityksen tekasta tuolta maalimalta, kuppitäs vielä tekopitäjässäki ehtijä anoppija morjenstaan ennevvuojenvaihetta. Talakkarit hoitellee talova ja Rihilaa.

Tukikohasta vielä viimesijä pakkailemissiin tähä.

2 kommenttia:

 1. Näyttäähän ne taidot vielä tallella olevan, ainakin jos paketoinnin jälkeä katseleepi. Kyllä kelpaa nuorempien polvien pakettejansa availla, varsinkin kun tiedetään mummelin käentaidot, jälkihän on ensiluokkaista. Itsekin sen siksi todennut.

  Mutta pitemmittä puheitta, oikein hyvää joulua ja rauhallista uuttavuotta Ukka ja Pirjo sekä Rihla

  T: Koko Porinpoppoo

  VastaaPoista
 2. Hyvää joulua koko Naruskan väelle ja viekäähän lämpimäiset jouluntoivotukset myös Rovaniemelle. Jos etelän matkalla viitostietä viihtii hangata niin tässä Savonseudulla aina kulkijat muonitetaan ja huolletaan.

  Toivotteleepi Hilma, Mika ja kotipirtin muu eläintarha.

  VastaaPoista