perjantai 16. kesäkuuta 2017

Ukkatieteelline hillaennuste Naruskale 2017.

Nykkirjottaa semmone luontotieteilijä, jokei tiijä mistäämmittään. Kirjotan kuitenki. Lämpösummasta. Ite uskon siihe ninko jäävuoreen, mutta tulukoon ittekkukin uskollaan autuvaaks.

Kertaamma hiukka nuita lämpösumma-asjoita. Hilla, tuo jänkhijemme himottu keltanen kulta, vaatii kukkijakseen lämpösummaks 100, sata. Ja jotta hilla on noloppastavisa sankhoon, nin lämpösummaa pittää olla kertynny 400, neljäsattaa.

Moon ennenki verrannu Kittiläsä olevata hienova lämpösummataulukkova Naruskaan. Niinnykki. Kittiläsä ollaammenosa näileppäivijä alla olevasa kuvasa ilimenevisä luvuisa ja käppyröisä. Kuvasta kaikki näkkee, että tävvuojen hillankypsymiset sielä on myöhemmäsä kun aijempina vuosina...


Päivämäärät näkkyy kuvisa hiukka huonosti, mutta kuva kertoo tilanteet paripäivää sitte, eli son melekeen rejaaliajasa.

Laskeskelin tosa vastaavija keskilämpötiloja omalta sääasemalta. Se on laskettuna eiliseempäivään, eli puoleenkuuhun kesäkuuta 2017. Ja se lämpösumma on 56,7, viiskytäkuuspilikkuseittemän viijen asteen omavastuujjäläkiin laskettuna joka päivä.

Tuo minummittari on varjolämpötilamittari viimesen pääle. Siihevverrattuna joku aukija jänkäpaikka saattaa kerräillä ja kerräileeki lämpöstä tehokkaammi mitä minun varjomittari. Kuitenki aikaisempina vuosina ovvertailusa ilimenny, että kun sata tullee täsä kohalla täyteen, nin sillon hillat on kukasa monesa paikasa. Paitti korpipaikoila.

Näistä käppyröistä ja lämpösummista vois hetkohta päätelä, että josei sitä paljompuhuttuva intijaanikessää tule välisä, nin hilla kukkii tällevuojele myöhäsä ja reippaasti. Ainaki Naruskala. Jase tarkottaa, että hillasato tullee keskimäärästä myöhemmi, eli heinäelokuuvvaihetta mielummi lähemmäks kuin Sallapäivijen seuvusa.

Toukokuummpuolela ei Naruskala tapahtunnu hilljängilä mittään. Soli nihhelevetinkylymä kuukaus täälä. Keskilämpötila oli 1,7 astetta. Sillä ei hilluta hilla-asijoisa...

Tukikohasta asijaa tarkkailemissiin tähä.


1 kommentti:

  1. Taas oppii jotahi uutta... Kiitos oi Ukka Meteorologi, valitsitko aikoinaan väärän ammatin?

    VastaaPoista