keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Pääskyset ja kesä tuli, mutta Ukka läks.


Ukka läks Suomen toiseen päähän hakemaan kesää, mutta sehän tulla tupsahti odottamatta ja niin sumuisen aamun jälkeen tuntui epätodelliselta. Ukan lähtö oli niin nopea, että tietokone jäi auki ja Mummukin pääsi Tukikohtaan kirjoittelemaan omiaan. 

Eipä uskois, mutta kesä tuli nyt. Iltapäivällä otin kuvan mittarista, mutta nyt on jo 20,2 ja näyttää vaan lämpenevän. Mukava puuhastella ulkona kun ei palele. Pääskysetkin saapuivat aamulla ja pesän rakennuspuuhat oli jo vauhdikkaasti meneillään. Ei siinä paikkaa mietitty, vaan entiselle tontille rupesi syntymään. Kaikki muut pikkulinnut pitävät huumaavaa konserttiaan kosken kohinan lisääntyessä. Järripeipot jatkoivat matkaansa, minne lie. Ainuttakaan ei ole näkynyt  vauhdikkaan viikonlopun jälkeen.


Portinpielen asukkaatkin saivat tänään uudet kesäkamppeet. Pikkulapsikin on kasvanut talven aikana niin paljon, että on päässyt kapaloista isänsä rinkkaan ihmettelemään ohikulkijoita.


Pihatöiden välitunnilla poljin pyörällä Siekakönkäälle toteamaan, että tulee sitä vettä jokeen reilusti. Odottelen että viikonlopuksi saamme kunnon kuohut. Eilen oli eräs kalastaja saanut jo mittaharjuksen paistettavaksi.


Kesän tunnelmissa Mummu.

1 kommentti:

  1. Blogikaappaus!!! ;D
    Juu, kyl pal ny lämppö piisaa, sano entinen mies. Täällä eilen ulkoillessa bongasin 24 astetta kaupan mittarista ja hiki tuli pelkässä t-paidassa, kaipasin jo shortseja farkkujen sijaan.
    Ai ni, kattokaas mun blogista kui ovat laittaneet JKLn kävelykadun hienoksi!

    VastaaPoista