perjantai 9. kesäkuuta 2017

Halakomakonneen uus elämä...

Tuhannenpeen palasina kertoili sisukalujen olleen sylinterisä rovaniemeläisen hytrauliikkapajan asentaja, joka purki Ukan halakomakonneen rikkoontunneen työntösylinterin. Kaveri ihmetteli kovin, että onko sillä saatu halottuva puita, kun kaikki tiivisteet ja tiivisterenkaat oli ollu kappaleina.

Vanahasta ei hyövynnetty muutako se työntövars. Kaikki muu tehtiin mittatillaustyönä. Tännään Ukka temusi itsekseen sylinterimpaikalleen. Siinä sai toisenki vippasen lankuista kehitellä, että kuutisenkytä killoo painava pötkö saatii asemiisa.

Ja vanahat liemet muovipaljuun, suotattimen puhistus ja sitte neljäkytä litraa uutta kirkasta hytrauliöljyvä säilijöön. Ja sitte eiku Massikka tulile ja kokkeilemmaan. Ensijjokuminnuutti iliman mittäävvastusta asentajaohjeijjen mukasesti, että uuvet tilipehöörit saa voiteluva.
Siistijä metallityötä on korjausjäläki. Onneks Poutsila oli paja Rovaniemelä tievosa. Halakomakonheelle alako nyt uus elämä. Viekläku Hytrauliikka-Penna hommaa laitokseen uutta pumppuva ja kertojata, nin alakaa halakokasale lähtö valeta. Mutta täsäkunnosaki halot päästään tekkeen...

Tännään oli liikahelteinempäivä Naruskala tehhä mittään. Ihallähelä hellerajjaa kävästiin. Eisole valakoihosenkeli tuomonenkaa. Josei nollakelikää kesälä.

Helteet nostellee tuluvaa jojesa. Ootamma Mummelinkans kerrankippaikala hyvvää tuluvaa, kunnet ommenny monena vuona toukokuunkesälä ohitte. Nytei ollu kessää sillon, mutta kesäkuula näyttäs kohtuulista sulatuslämpövä piteveä.

Tukikohasta hiukka viilenevvää halakomakelijä oottelemissiin tähä.2 kommenttia:

  1. Halottu elämä. nih, ja jetsulleen.

    VastaaPoista
  2. No olihan sitten aikakin huoltaa se kone ja hyvä, että näyttää nyt olevan kunnossa. Ajatella, jos Naruskalla, järjestettäisiin halkomisen SM-Kilpailut, kun jo kerran on olemassa Grillaamisen SM-Kilpailut, joista lisätietoja osoitteessa www.radionova.fi/kilpailut eli kaikki kynnellekykenevät ilmoittautumaan eri Maakuntien Osakilpailuihin, sillä vielä mahtuu mukaan! Halkomaonnea siis nyt Naruskalle!

    VastaaPoista