perjantai 30. kesäkuuta 2017

Harjukset hörnöllään...

Kesäks kääntyilee, vaikka hithaasti. Kuiten varmasti. Tännään on mittarit enne iltapäiväpuolen sajekuuroja kävässeet jo parisakympisä. Ja se on lämpönen se, melekeen paikalline hellelukema.

Muutama Kittilän nuorisopoikapoppoo on kalareisula Kallelasa. Ja ensmäänen kalastuspäivä alakaa merkkaamaan siihessuuntaan, että kala alakaa tänäkissuvena syömään. Poijjaat on saanu harjuksija ihan syyvä asti. Mittavaatimukset on täälä harrille hiukka korkeemmat kummuualla, eli Naruskan harrin alamitta on kolokytäviissenttijä. Mittakaloja on poijjaat rannale vejelleet.Paripäivää sittemmuuan perhokalastaja kertoili mittailleesa veenlämpöjä Naruskajojesa. Soli näyttänny semmosta lukemata kunnet entiset nakkimainokset, eli yheksätä. Tuo tarkottannee sitä, että jojenpohojasta ei liikoja korentoja vielä nousahtele. Mutta vesi lämpijää. Ommeinaan luvannu kolomeppäivää etiäppäin rapijat parikymppijä päivälämmöiks. Se lämmittää jo vesijäki.

Niija hillajuttuvaki sevverran, että jängilä pörrää kuulema pikkukärpäsijä, niitä hillasemmosija, jotka hoitellee hillan pöllyyttämiset. Ja heleppo on kukkija löytää, kunnet hillavvarret ja kukat on puoltaisompija kunnormaalisti. Peukut ja varpaat pystöön, että homma onnistais...

Tukikohasta ittelläki kalallemmielimissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti