sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Pienenpoijjaan ja isonpoijjaan jänöjussipata.

Pienempoijjaan pathaan ei laiteta kuin jänöjussin selekävilettä ja takajalakapaistija, porkkanata, sipulija ja vesee. Eikä sitä maustella senkummemmin, kunei lapsele saa suoloja syöttää. Niija siihen tarvitaan tieten pata miestämyöten, eli einin kovin isuva...


Isommanpoijjan jänespaasa on sitte liha luineen. Ja net on viettänneet yön kylymijössä marinaatisa, jokon tapijonkyläläisten oma resepti. Ainaki punkkuva siinon malliks ja erilaista maustepuolta nimpal, että riitää.

Ja sitte net molemmat paat panthin sähköuuniin. Lämpövä semmoset satakakskytäviis ja aikaa kelloihi viitisentuntija. Kevvyitä pyörähyttelyjä parkertaa paistamisevvälisä.Ja valamista tuli. Ukka paisteli puikulapottuja toisesa ja vokkivihanneksija toisesa paistinpannusa jänöjussille kaveriks. Ja voitta uskova, että kaikki söit mahattäytee pienimmästä issoimpaan...Sinne net poijjat syönnijjäläkiin pomppit sviittiin tunnin tirsoile. HirviHarrin lähettelemä jänöjussi on pomppimisesa pomppinnu. Kiitokset sinne Hirvensalamele!

Tukikohasta seuraavija pupupaistija pääsijäiseks suunnittelemissiin tähä.

2 kommenttia:

  1. Alimmaisen kuvan ilme kertoo kaiken ;D

    VastaaPoista
  2. Kuullostaa hyvältä ja saas nähdä, mitä tuleman pitää, kun illemmalla, on aikomus paistella Possunkassleria, laittaen siihen sitten lopuksi ruokakermaa, kuten Kaupan Setä vihjaisi minulle ja kaiken kera, sitten syödään pastaa. Eiköhän siitä hyvää tule, kun suikaloi lihat ennen paistamista, ensin ilman kermaa 15 minuuttia kutosella ja sitten kerman kanssa toiset 15 ykkösellä, tai kakkosella ja sama juttu, ehkä myöhemmin uunissa 10 tuntia, vaikka eka tunti 200 asteessa ja loput mokomat 100 asteessa ja kerma, sitten viimeisen puolen tunnin aikana joukossa. Miksi ei myös joskus, voisi kokeilla sitä jänöjussinpaistiakin, keksien jonkun oman version, miten se tejhdään, että valmista tulee.

    VastaaPoista