keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Hiekotussora hinnossaan. Prkl.

Takavuosijen aikana sorakeisarit hakit pankista rahhaa ulos silä momentila, että net rakentaa tuohon takapihale kolhvikentän. Tosi son. Oli isola kirkola joku pankijjohtaja lyönny vanahaa rahhaa kaksjapuolmiljoonaa kouraajja sillä selevä. Onsielä rajampinnasa joku katukyltti vieläki asiajasta kertomasa. Vyöhykkeelä.

Vallesmanni kukkoppautti aikanas pakkohuutokaupasa nuijallaampöytään, nin kolhvikenttämaat vaihto omistajaasa olikhan se kolomellakytätuhannela. Noli markkoja net. Ja linnaallähöstä ei kukkaan puhunu mittään.

Tulivaammieleen tuommonejjuttu, kunei net sorammyyjät ennää tartte pankista rahhaa hakkee. Net kerrää rahasa Ukalta ja muilta hiekottajilta. Emmeinannu meinaan uskova, että viistoista killoo jottaissoramurskaa makso rautakaupasa ykstoista eeroo. Son kohtalaine kilohinta, kuse alakaa hipova eurova.

Maalima alakaa olleen tältäkohtaa valamis. Ei tarttis kohta ku omistaa sorakuormurillavallisen tuommosta, nin sais pitemmät aijjat törsätä rahoja mihivvaan...


Tukikohasta tähä totteemala, että kaikki pittää nähhä. Josei muuvala, nin lompakosa tyhyjänä paikkana.

3 kommenttia:

 1. Ompa pussimurskeen hinta ns. kohdallaan. Katoin muutamasta paikasta, mitä 1-11 mm kalliomurske maksaa irtona. Ensimmäinen löytämäni hinta oli 32.- € / m3, kuutiopaino lienee jotain 2,5 tonnia. Eli siitä voi laskeskella kilohintaa. Katoppa Ukka, missä murske on pussitettu, nimittäin rahdin osuus myyntihinnassa voi olla 50 %.

  VastaaPoista
 2. Muistaakseni tossa rautiassa (täälläpäin) myytiin 4kpl 15kg säkkejä hintaan 20e että nyt on kyllä Ukka maksanunna kovvaa hintaa.

  VastaaPoista
 3. Terve. Viimeksi kun tilasin (9/2015) tuosta 2km päästä murskemontulta nuppikuorman noin 20 tonnia alvillinen hinta oli 8,3€/tonni eli noin 170€. Pihalle kipattuna ja saman tielle vejettynä. Onpas pussituksellahintaa. Vanha kuorma autoilia antoi neuvon kun liukasteli meille murskekuorman kans päkallokelillä. Käski hakia kaupasta suolasäkin 25kg ja levittää murskekasan päälle ja sitten pressu päälle. Ei jääjy tai jos jäätyy niin sullaa ilman lämpenemisen myötä. Koko talaven sullaa kitkaa pihan laijalla. Sen koittanu muistaa aina syksyllä.

  T: Harri
  Alavieska

  VastaaPoista