keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Jospa hakis vain vuojen viisumin.

Uus passi tuli. Ukka Santala on miehen nimi, nin siinä lukkee. Jäi käyttämäti vajjaa puolvuotta tuovvanahan passin viisumista. Solis maksannu kuuskytä €urua siirrellä se puoleksvuotta uuteen passiin, mutta päävyin tillaamaan vuojen passin saallakahellakympilä.

En tilannu kahevvuojen passia, ninko etellinen oli. Mullakun on semmonen tuntuma, että saattaa tulla hankaluuksija tuossa halavan pensiinin ostopolitiikassa, ninko kävi tupakinostojenkin kanssa. Senyt ei tosin tupakki meittiä koske, kunei ennää tupakoija. Eikä vihti uuvelleen alottaa, vaikka sitä sai ennennuita viimesijä kiristykisjä tuontiloihin ostaa naapurista viijellätoista €urulla kartonki.

Jaa mistäkö päättelee Ukka, että halavanpensan aijjat saattaa kohta olla ohi. Son ollujjo monta vuotta mielesä, että Sipilä einin tyhmä mies ole, etteikö se ossais laskija, paljoko jää verotuloja saamati, kummet hajemma puolellahintaa polttoainetta naapurista. Tupakinhakkuunkinnet keksi semmosen, että se pittää yhtenäistää viinankans sillai, että josoot alle vuorokauven ulukomaila, nin tupakkija ei tuuva.

Meinasin sillon, että oikijampaa yhtenäsitämistä olis ninpäin, että sais viinaaki tuua samallailla kuin tupakkiaki, eli aina naapurisa käyvesä pensareisula tunnisa. Yhtenäistivät justiisa toisimpäin. Tokiha son terveellisempää meile kansalaisile, kunei polteta, eikä ryypätä päntiönnää.

Pensareisuihin saattaa Puuttiniki työntää näppisä. Vennään puolelta nimittäin kuuluu semmostaki, että net alakas vaatiin suomipoikija käväseen hiukka kauvempana hein sisämaasa. Arveleevat, että kävis kauppa muullakittavaralla kuin pensalla. Nyvvarsinki, kunei tupakkijakaan saa ostaa. Son tappoisku naapurin täksriikaupalle. Siinei pysähy ennää juurikukkaan.

Jos Venäjä siirtellee pensammyyntisä kauvemmaks, nin sittevvoi sannoo, että unohakokojuttu. Ainaki, jos pittäis käyvä Alakurtila asti. Son sataviiskytä kilometrijä ajova eestakas. Eikäy.

Elämmä muutoksijen aikoja. Meijjän huushollisa pensalaskut on riittävijä naapuristaki hajettavan pensahhinnala. Tullee pakollista ja vappaaehtosta ajova aika helevetisti. Kahela autola. Muttei ole ratikkaa, eiole metrova, ei junnaa, ei linjurija, eikä mittään. Kävelemälä ninki, mutta maitokaupale on reipas maratooni, sivu.

Kattomma vuojen kerrallaa uuven passin kans, jos viissumi ees myönnetää Ukale. Nethän saattaa kattua naapurisa, että nynne yrittää jottaijjekkuva, kuttuole äijälle on keksittynnä peitenimi. Sehän on ollu Gaari, noubandiitti. Nysse on Ukka.


Tukikohasta passija, viisumija ja pensareissuja oottelemissiin tähä.
3 kommenttia:

 1. Ei linjuria?? No kui hitossa siellä käy jos vain Sallaan asti pääsee? Pitääkö liftata tahi kävellä loppumatka joka on siis maraatooni eli rapiat 40 kilsaa? Vai hakeko Ukka? Ajattelin nimittäin että en sinne asti ala linjurissa istumaan mutta voisin urheilla eli lähteä joku kaunis kesäaamu liftaamaan täältä jyväkylästä, iltaan mennessä olisin jossain kajjjjaanin korvilla, sitte muutamaksi tunniksi kylelleen tien vierusta mehtään ja aamulla taas jos jatkais ni iltaseen mennessä viimeistään sallassa....Ei huono suunnitelma..?Kahtoo vaan sen verran että on suunnilleen sateeton jakso ni voisipa olla hauskempi reissu =)

  VastaaPoista
 2. Linjuriautomaantienässä tulee lähimmillään viijentoista kilometrin päähän Kotalankylään. Sieltä ja tarvittaessa Sallastakin kyllä tänne hajetaan. Matka kestää Sallasta tänne alle puoltuntia, kunei ole taajamia, eikä liikennevaloja välissä.

  Etukätteen kun noin-aikataulut tiijetään, niin haku tapahtuu täsmänä.

  Ukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seikka on saletti. Pannaan reissu vakavaan harkintaan.

   Poista