torstai 16. maaliskuuta 2017

Katot kovilla.

Lunta kun alakaa olleen lähemmäs metriä, nin rakennusten katoille kerrääntyy painova. Tännään käväs päivälä kolomisen astetta lussalla kelit, eli varsinki peltiset kattomaterijaalit alakaa valuttaan lumijaa alaskäsin.

Kallelassa oli päivälä melekonen painetilanne, kunei lumi ollu ratkennu etupihampuolelta irti. Ukkakun näppäsi kieleekkeeseen ihampikkusen lapijolla, nin jopa läksvät reunimmaiset lumet kulukemmaan.


Onneks ei kuistin eessä ollukkettään alla. Tuli nimittäin jokusatakilloo lunta äkäseen alas...Mutta vielä jäiki.


Palluumatkala kuvvaili Mummeli Siekan sillampielesä mutterikottaa, jonka katto on huopaa. Siitei suvikeli lumija tiputtele, eli aurinko sulattellee, josei joku käy lapijoimasa.


Tukikohan korkia katto luovutteli ensmääsijä annoksijaan kans, muttei vielä lappeita tyhyjiks. Onneks väki on Mummelija ja Ukkaa lukkuunottamata tunturisa, nin ei tartte vahtija...

Tukikohasta räntäsajetta huomiseks oottelemissiin tähä.

2 kommenttia:

  1. En edes muista milloin olisin nähnyt nuin paljon lunta näillä korkeuksilla! Olisko kaheksakyt-luvulla?? O_o

    VastaaPoista
  2. 90 luvun alussa oli viälä porissakin likemmäs metriä, mutta eipä ole sen jälkeen. Viime aikoina on tullut lähemmäs metri vettä ja kurassa on joka paikka. Mutta positiivisesti kun ajattelee niin kala kauden saa nyt viikonloppuna täällä avata kun on joki ja kosket auki. Merellekin taitaa päästä viimeistään ensiviikolla kun ahtojäät rannoista häipyy.

    Tämmöstä täältä länsirannikolta tältä erää.

    VastaaPoista