keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Nekatiivinen testitulos ei Ukkaa haittaa...

Kaikki voijaan kohta hoitaa Tukikohan omassa laporatooriossa. Ommeinaan ollu Ukan mahapuoli hartaasti löysämpuolella tammikuisesta rehluksileikkauksesta lähtiin. Alakaa tulleen vängälä mieleen, että mahtasko olla saanu kelijakijan, ninko vanahivvelejeksistä kuuskymppisenä.

Solekkun ostaa apoteekista Mummelin netistä kaivaman testin. Ja kokhet täytännöle kotona. Ja sitte ootteluva, ninko jokku varmaajjoskus raskaustestijen vierelä. Kelijakijata ei tämmukkaan Ukala olis. Varmemmaksvakkuuveks käyn vielä muutamasa verikokheesa oikeessakillaprasa Sallasa. Ja sitte viijeshuhtikuuta ilosena nielasen taas tähystilletkut Rovaniemelä. Sielä kattellaan, miltä syömätorvi näyttää nytten, kunnärästykset ompoisa jossain. Jajoutivakki.


Tukikohasta seuraavija kokkeita ja tuloksija oottelemissiin tähä.

3 kommenttia:

 1. Onko Ukka laktoosi jo poissuljettu listalta??

  VastaaPoista
 2. Laktoosia ei erikseen tutkittu vielä. Asioilla on sellainen ajallinen yhteys, että söin närästykseen kovia roppeja 20 vuotta, pääasiassa Nexiumia. Kun net lakkasivat yhtäkkiä antamasta vastetta, niin kipaisin sisätautilekuriin Rovaniemelle yksityisestä ovesta. Sitä kautta päätettiin nopeahkolla aikataululla leikkauksesta, kun leikkauskelpoisuus ensin selvitettiin.

  Leikkauksen jälkeen lopetuttivat lääkärit Nexiumit ja kaikki muutkin mahasuojaukseen liittyvät lääkkeet, kun niitä ei minulla kotona ollut kuin kolmen päivän tarpeet. Reseptejä ei uusittu. Uskoin lääkäreitä, kun omassa koulutuksessa oli aikanaan vähänlaisesti sisätaudeista. Mahan löysyys alkoi leikkauksesta, eikäpä tuo suojalääkkeiden aikaankaan ole ummetuksista tarvinnut kärsiä.

  Tasapainoa ei kuitenkan ole kohta kolmessa kuukaudessa tullut. Ei ole närästänytkään kuin kerran, ja sekin omaa tyhmyyttään muutamaa päivää leikkauksen jälkeen.

  Keliakiaan nämä vaivat voisi sopia. Sitä kun on geeneissä, niin ajattelin jos ei muuten, niin sulkea pois. Huhtikuun viides on kontrolli letkunnielemisineen LKS:ssa Rovaniemellä. Ehkä siellä saan jotain ohjeita leikkauksen jälkihoitoon, niin ei tarvitsisi loppuelämäänsä näinkään, eli vessojen likellä viettää.

  Voi olla vain niin, että Nexiumin äkkilopetus saattoi sekoitella nuo mahaentsyymijutut niin, että maha silppuaa eväät pikavauhtia ja jättää jonkun imeytymisvaiheen hiukka huonommalle. Kaksi plusmerkkistä asiaa toistaiseksi on, että vatsa ei ole kipeä, vaikka vilkkaasti pelaakin. Ja toinen asia, että vielä ei ole housuun tullut...

  Ukka

  VastaaPoista