lauantai 25. helmikuuta 2017

Viikovvarrelta.

Meikäläinen ei vajjaata viikkova pitemmälle taakkeppäin ihan tarkasti nykyvään ennää muista juurmittään. Aattelin kuitenki kokkeilla vajjaan viikon, että mitä sitä muistaa maanantaista lauvantaihin.

Maanantai oli kaheskymmenes päivä. Semmuistan, kunei ole elämässään aikasemmin tullu vaihettuva nimmeesä, nin tuona päivänä se virallisesti tapahtu. Rovaniemeltä tuli Maistraatista eilen virallinenki papperi, josta pystyy lukkeen nimevvaihoksen tapahtuma-aijjaks 20.02.2017 13:39:35. Sillon synty Naruskalle ei ihan täyven kympin poika Ukka.

Tiistaina tein hyökkäyksen entuselle työmaalle. Sielä viimesijään vetelee polliisilaitoksen kanslija, eikäpä kauvaa mene, nin lähtee polliisitki. Son semmonen tää nykymeno. Mutta vielä sai hoijettuva papperiasjoita, elikkä uusittuva passin ja muuteltuva samontein aseluppaan uuvet nimitievot. Passihakemuksesa näky ensmäästä kertaa Ukan uus allekirjootus. Kanslistitäti, entunen työkaveri, piti sitä ihan harossina.
Vielä samana päivänäku kotijo pääsin, nin laitoin vettoon ajokorttihakemuksen Trahvivirmasa. Soli kolomemminnuutin sessiojo konheella sejjäläkiinku oli pankinkautti tunnistautunnu heijjän sivvuillaan. Sieltä putkahti uus passikuvanaama ja äsken kirkolla kirjootettu allekirjotusnäyte ruuvulle. Jaeikun rasti ruttuun, että nimevvaihos. Ja kakskymppijä pankinkautti rahnaa. Jumankeuta, kunon heleppoo...
Tiistakiehtoona tuli sitten Loimun polovivammasta viestijä. Heti kippeyty Ukankippolovi myötätunnosta. Aina harmittaa ja pelottaaki, ettei lapsile tapahtuis mittään. Onneks ei tän vakavampata nyt.

Keskiviikko on saunapäivä. Mullon saunapäivä jokapäivä, mutta keskiviikko on vakkiintumasa puukkomestari Vasaran kylypypäiväks Sallasa muutaman vanhustentalon isosa saunasa. Ja samala Vasara tekkee kauppaostoksija kahhesa kaupasa, Koosa ja Aasa. Vasara saa toistaseks Leksuskyytijä ovelta ovele aina keskiviikkosin.
Ehtoopuolela tarkistelijja laittelin Puukkopostilehelle Vasarasta kirjottamaani juttuun vielä muutamat korjaukset ja valokuvija Vasaran puukkoloista. Saattaa ilimestyvä juttu heitin maaliskuun nummerosa.

Torstaki tais enimmäksee lipsahtaa sohvapottupenkkiurheilule, vaikken suomalaisesta hiihosta liijon ole kovimpaljoo välittänny sejjäläkiin, ku PetäjäPaavo luvennoi kakstuhattayks, mitemmeijjän poijjaat onkäyny talommiehevvastaanotola oikeen porukala.
Tekkiin sevverra talontöitäki, että ajjoin liiteriimmuutaman kuorman koivuhalakoja. Ja suunnittelin samala öljysäilijöijen alle korokkehija, jokka palopäälikkö määräs. Nyssenki sais tehyksi, kun öljy on poltettu alarajalleen.

Perjantakina tuli postitäti autollaan pihhaan. Hälloli taas siitä jakopirssistä takajarrut jumisa. Ajjoin sinne puolenkytäkastelukannullista kuumaa vesee, nin jopa pääs täti jatkaan matkaasa. Ilosena.
Niija hän toi samala postit sisäle asti köökkiin. Ja tuliki postija alakuviikon tillauksista. Tuli uus pankkikorttikokuva oleva ajokortti ja oikeela nimelä oleva haulikon hallussapittoon oikeuttava lupalappu. Neljäsä päiväsä molemmat tänne, son nopijaa touhuva. Kiitokset taitaa kuuluva Billypoijjalle Trumppilandijaan.
Laiton ajokorttikirjeesä olleseen pallautuskuoreen vanahan ison ajokortin, jonka mukana lähtee muutama vanaha kuva omista tenavista, jokkon kulkennu ajokortin taakke liimattuna sielä misä korttiki on lompakosa kulukennu. Uuteen ei taija sopija mittään kuvija. Näppäsin kortintakusesta kuvanki muistoks, ittelle ja tenavile.
IsäMatti tuli eilemmieleen montakertaa, kun oli ainaki täälä ihahhyvä Matimmyräkkä, ninko melekiin aina. Son Linko-Jarkolle leipää se.


Nytollaan taas lauvantaisa. Mummeli hyökkäs työmarkkinoilleen kirkole ja Hautakyllään. Ukka oottellee täälä Lintu-Penttijä yökuntiijja samala oveavvauksela taitaa tulla yöks muutama kelekkamies Rovanimeltä, kuhan päivämpyörivät tuola seittemänkymmenenseittemän sentihhangesa kelekkoinee. Tarttee valamistela niile päivällistä joutessaa.

Huomena kullatasen taas viikollääkkeet jakolootaan, niin pääsee alottaan seuraavata viikkosessiojota.

Tukikohasta Linko-Jarkkova oottelemissiin tähä.
1 kommentti:

  1. Onnea sitten Ukka Santalalle uuden nimen johdosta ja enpä tiennyt, ettei Loimullakaan, ole Nimipäivää Kalenterissa, joten oppi ja -ikäkaikki ja onhan se 3.3, ihan hyvä nimipäiväajankohta.

    VastaaPoista