tiistai 21. helmikuuta 2017

Harvinainen vieras.

Ukka ei niin kovin harvinainen vieras ole Sallan kirkonkylässä Ruuhentien yhdessä talossa. Sinne kun pyörähtää kylästelemään, niin jovain kahveet kiehehtaa ja juttu lentää. Joskus vien, kuten tänäänkin mennessäni pikkuviinereitä, kun ajattelin juhlistaa uutta nimeäni, vaikka nimpparit ovatkin virallisesti vasta tuonnempana.

Mutta talon pihapiirissä vieraili täkäläisittäin harvinaisempi vieras. Ensin se näyttäytyi Ruuhijoen takana lumisen koivikon suojissa, eikä hyväksynyt Ukan sinisiä vaatteita, vaan paineli metsän suojaan. Isännän rauhallinen kantava ääni oli sille kuitenkin tuttu.


Kun Ukka sitten siirtyi talon portaita kohti, niin vieras uskaltautui jo pihapiiriin, missä sillä on vasittu ruokailupaikka. Kyseessä on varmaankin monivuotinen sama vieras, vaikka se välillä onkin pysytellyt täyden vuodenkin näyttäytymättä.

Toisella kertaa kännykkäkamerallakin ylttyi paremmin saamaan tämän sinänsä Sallassa harvinaisen eläimen tunnistettavasti kuvaamaan. Kotalankylässä elelee yksi pieni populaatio ja tiettävästi jossain Ahvenseljän suunnilla myös.


Metsäkauris elelee näillä korkeuksilla ilmeisesti ääriolosuhteissa, eikä ilman ruokintaa saattaisi selvitä pitkistä ja kylmistäkin talvista. Täällä näitä harvinaisuuksia ei useinkaan metsästellä, onhan meillä poroa ja hirveä pataan laittaa.

Tukikohasta tähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti