torstai 16. helmikuuta 2017

Soleppoika mikkään semmone,

jolla ei naskalija ole. En tarkottele mittään semmosta poijjannaskalija, kunei niitä ennää taija Ukale siunaantuva. Tarkootan ihan oikeeta naskalija. Semmosta, millä pystyy reikää pukkaamaan vaikka nahkaan.

Enolis muuton tilannu, muttako Vasara kehu viikolloppuna täälä tuppikurssillaa, että Ukala on ihan selekeesti suutarinkourat. Sievät pikkukätöset, joila nahka taipuu ja valamista syntyy.

No siitä kehumiestaku ilostaitkut lopetin, nin painelin torikauppijaijjen sivule. Ja sieltähällöyty naskali muutako hakusanaks näppäsin naskali. Ja tähet kumpaankippäähän. Tuli sieltä jäänaskalijaki, muttemmää semmosija tartte, kummulla jo on.

Soli tuommonen, ninko kuvasta näkkyy. Ja tullee postisa varmaanki lähisinä aikona. Ja isona pakettina...


Jaamistäkö päättelen, että tullee iso paketti. Son heleppo ynnätä, kuttännään soitti postijjakotäti, että Ukale on tulosa paketti. Nokummää tiijän, että tilasin Mummelile kameraan uuven akun, nin sannoin postineijolle, että puota se vaan postilaatikkoon nin ei tartte pihale asti kurvaila. Neiti arveli het, että eitää sovi. Eikä se voiskaassopija. Ihankumma juttu, miks net ei laittannu tuommosta akkuva kirjekkuoreejja nimi pääle.


Tuosa tuli taas hiilijäläkee nimmaanpirusti, ettei ensyönä tieten tule uni silimään. Mutta pirunko näile mahtaa. Naskali tullee tieten isola kuormapirssilä, ninko paineppesuri jokuaika sitte.

Näilä postipakettiloila on kuitenki kaikila tarkootuksesa. Ukka kuhtuu Vasaran tänne uuvelleen kyllään ja se saa neuvova Ukalekki, mitenkä naskalija käytellää. Sillonku tehhään reikijä nahkaan. Ja Mummeli ottaa tokumenttija kameralla, kunei näitä kukkaammuuton usko. Ja vielen tiijä, mitä tehen.

Tukikohasta maanantaista etteenpäin jollakimmuula nimelä essiintymissiin tähä. Ei kuiten Santalasta Suutariks.

6 kommenttia:

 1. http://m.kauppalehti.fi/uutiset/forssan-automaattikauppa-kiinnostaa-maailmalla/BsjftRKY?ref=iltalehti:922e&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=boksi&utm_campaign=AlmaInternal&_ga=1.229234140.139985440.1444852183

  VastaaPoista
 2. Siinäpä ukka olis semmonen mikä teitinkin suunnalle olis loistava idea.

  VastaaPoista
 3. Tässä kun näytin laatikon kokoa missä akku tuli, niin Jesse pojalle tuli kysymys Ukalle. Kuinka monta lasta asustelee naruskalla?? Tiietään että ainakin yksi.

  VastaaPoista
 4. Taitaa lapsiluku olla koulukkaiden osalta alle viisi, yksi kait eskarilainen. Yhteen taksiin mahtuvat minun mielestä kaikki. Tukikohta kun oli kouluna, niin enimmillään oli oppilaita joskus ollu 45 kipaletta, eli ajjaat muuttuu...Sallassa ollu 40 kyläkoulua, nyt ei yhtään. Siitäpä voi kehitystä repiä...

  Ukka

  VastaaPoista
 5. Kun minä menin puukontekokurssille kansalaisopistoon, oli ensimäinen homma takoa naula. Seuraavaksi piti takoa käyrävartinen naskalinterä, hioa ja karkaista se valmiiksi ja istuttaa puukahvaan. Näiden jälkeen vasta päästiin takomaan metallipalaa, ensin ruotoa ja sitten terää. Naskali on vieläkin tallessa.

  VastaaPoista
 6. Muistaa Ukka sitten kuolleeseen nahkaan niitä reikiä, ettei ihan eläviä, ohikulkevia ala innosissaa rei'ittää=) Hyvää naskalointia!! (<-- auts mikä sana=)

  VastaaPoista