tiistai 14. helmikuuta 2017

Tykky pyssyy tunturisa.

Son semmosta helemikuuta tääläkin. Maaliskuusa maksetaan, sannoo anoppi. Ja häjjos joku tietää, kunon elämää nähäny parinvuojen päästä yheksätkympit.

Oli nimittäin eilissäehtoolla 4,5 astetta lussalla. Ja sen on täsä kairasa paljon. Onneks kuiten nin lyhyven aikaa, ettei jaksannu puotella Tukikohan lumitonneja maahan Linko-Jarkon vaivoiks tai pelastukseks, kuin vaan. Kallelasa oli puottannu puolet takalappeelta, mutta etulappeen kuuskytäsenttijä oli valunu alespäin vain muutaman hullun sentin.

Ilimatieteen laitoksela kunon tuo ennätysmittari tuosa viijen kilometrin pääsä, nin sielloli käyny 4,9 asteessa.

Karhutunturista näppäs Mummeli kuvan tojisteeks siitä, että tykkylumille tunturissa ei tuommoset lämpötilat täälä kahessasaassametrisä tarkota mittään, kun tunturinlaki assuu rapijassa viijessäsaassa. Eikä sielä näyttäs tuulikaan saaneen mittään aikaseks, vaikka vinkka puhalti nin helevetisti viime yön.


Sähköttä oltiin yölä kolomisen tuntija. Siks piti käyvä Kallelasakin käynnistelmäsä kameroita, vaikka eilen just kävin huoltoreisun. Eipä tuo haittaa. Nähtiin parit riekot maantielä. Son mukava asija se.

Kelekkailijoita piti laskeutuva Tukikohtaan ehtoola, mutta soittelivajjustiin, että yks kelekka on tehny tenät Sallasa, eikä tule kuntoon tännään ja tuskin huomennakkaan. Nyjjouvutaan Mummelin kansa syömään tupla-annokset hirvikäristystä ja puikulamuussija tännään ja vielä huomennaki. Noh, menneehä se paremmanpuutteesa. Mummeliku tekas viraile savukalasallaatinki. Ja paisto terveeliset hillomunkit uunisa. Ja jäläkiruuvaks vielä uunijuustova hillahillosatsilla. Nyjjoutuu Ukan uus ruokatorvilukko kovile...

Tukikohasta lauhaa pitelemissiin tähä. Velaks. Maksu maaliskuusa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti