maanantai 20. helmikuuta 2017

Loppuelämän ensmäänen päivä.

Sonnyt voimasa se nimemmuutos. Kari Antero on jo pyyhitty pois aika monesta tietopaikasta. Viralline väjestökirja tuntee ennää Ukka Santalan. Sukunimi pysytelkööt samana, mutta etunimille valakeni lähtö.

Huomena pyyhkäsen kirkonkylile ja työnnän entusesa työpaikasa passin silippurista lävitte. Ja tillaan uuven. Sitten ovvuorosa ajokortti, jonka saapi kotua tilattuva, kuhan on antannu järjestelmille uuven allekirjootusnäytteen. Non mallillaan nää nykysysteemit.

Saatavvielä viikompäivät vilikasta äänensuunnile, jos joku kuttuu entusela nimelä. Saattaaha sitä joku jäähä saamati tietova, että nysse kaheli on Ukka.

Ryyppäsimmä nykysevvihityvvaimon kansa tänhään minimunkkipossukahveet nimevvaihoksen kunnijaks. Muita juhulallisuuksija ei ole suunniteltu. Pappi tuskin suostuu kastaan uuvelleen, kunen kuulu kirkkoon. Nehän valakkaa muutonki nykyvään, ketä esmerkiks vihkaseeva. Ei kaikkija. Varmempaa ol ristijä ite ittesä näinä epävarmona aikona. Minen tartte pappija muullonku omisa hautajaisisa. Ja se on yhen kirkommiehen kans sovittuna. Jos se sattuu oleen hengisä vielä sillon,  ku Ukka lähtee täältä lopullisesti.

Kuuskytä vuotta piisaa hyvinki alakuperäselä nimelä. Ihanniinkauvaa ei taija tarvita Ukkana pyörijä.


Tukikohasta virallisemmi Ukkana tälle ehtoota lakanoijevvälliin kellahtamissiin tähä.

3 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon Ukka.

  T: porin poppoo

  VastaaPoista
 2. No jopas!! Hyvää nimipäivää;D Mistä tuo Ukka muuten on alkujaan pesiytynyt miehen nimeksi?

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia toivotuksista. Nimihistoria on kerrottukin jossain jutussa, mutta kertaus on opintoin äitee. Ukka tuli elämääni niin, että tyttärentytär Hallahelinä alkoi puhuttelemaan minua ei Ukki -nimellä, vaan hänen suussaan Ukki vääntyi nimeksi Ukka. Kohta kaikki sitten puhuttelivat minua Ukka -nimellä. Kun otin sen sitten Naruskan Ukka -nimimerkkikäyttöön, niin kohta ulkopuolisetkin puhuttelivat minua Ukka -nimellä.

  Alunperin piti kaksi Kari Anteroa saada erottumaan toisistaan, kun tyttäreni appiukko on sattumalta myös Kari Antero. Hän valitsi Kari-Vaari isovanhemmuusnimen, joten minulle jäi Kari-Ukki. Ukki vääntyi sitten Ukaksi edellä kerrotulla tavalla.

  Nyt olen virallisesti Ukka, eikä se siitä muuksi muutu. Totuttelua vaatii hiukan ainakin puhelimeen vastatessa, mutta omalta tuo alkaa kuulostaa jo luurissakin. Muita Ukka -nimisiä ei Suomessa ainakaan ole, liekkö maailmassa, en tiedä. Ei kuitenkaan ainakaan Ukka Santala -nimistä, oletan.

  Ukka

  VastaaPoista