maanantai 21. marraskuuta 2016

Ukallaki oma pentoliino!

Eikössole semmerkkine makaroninpätkijemmaasta kotosin oleva junaverme, joka aina seisoo asemila ja asemijen välisä sillon, kuppitäs pelata. Junankhan pitäs pelata vuojet ympäri.

Täällon Tukikohasa yks makaroonimaasta kotosin oleva vehje, joka ei kans pellaa ninko pitäs. Son kylymijön konneisto, joka reikkaa. Välliin se reikkaa talavela ja välilä kesälä. Nysse reikkaa syksylä ja onkait se teniny joskus kevväälläki. Son pirullinen vehe sillon, kuse ei toimi. Kylymijö muuttuu lämpöseks ja tavarat kans.

Nysse on taas teniny viimeviikosta alakain. Takkuuseen siton käyny myyjähuoltaja korjaamasa, mutta eipä sitä viime kerrallakkaan kerinny ku perävalot pirssistä postilaatikon taakke hävitä, nin lakkas pellaamasta. Ja eikun taas soita perrään ja oota maanantaita, että saahaan korjaaja messiin.

Mummelin kans evakueerasimma jo aikaa site kaikki päivittäistavarat kylymijöstä jääkaappiloihi. Tälle aamuva tyhjennettii loputki, eli hilloja ja mehupuolta, jokka nekkään ei säily kahesatoista asteesa, jonka kylymijö pitelee ittekseen talavikelisä, kuse huone on melekeen ulukoseinäsä kiinni.


Onneks onnoita jääkaappiloita Tukikohasa kolome kipaletta. Sinne mahtuu kaikki, ku asiakastilloissaki olevakkaapit joutaa talonkäyttöö.

Myöpä jätetää Ukan pentoliino tänne kylymijömestarile korjattavaks siks aikaa, kukkäyvvään kirkola ostelemasa tävviiko evväitä. Taijamma ostela enempi pakastetavarata, kunniiton pyörimäsä kolome kipaletta.

Tukikohasta ihimettä makaroonimaan konheelle tapahtuvaks oottelemissii tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti