perjantai 4. marraskuuta 2016

Talven ote tiukkenee.

Pohjoinen puhuu. Pari päivää on ollut vinkka siitä suunnasta, mistä toistaiseksi ei kesää ole Naruskalle tullut. Arvaatte tietenkin, itäkoillinen ja pohjoinen.

Ei tuota pakkasta vielä kymmentäkään astetta ole kunnolla ollut, mutta jopa vinkan kanssa talviselta tuntuu.

Naruskajoki alkaa osoittelemaan ensimmäisiä jäätymisen merkkejä, kuten Kallelan kamerakuvasta voi päätellä...


Ukan sääaseman lämpömittari on viikon ajan näyttänyt asteen-kaksi liian kylmiä lukuja. Seitsemän vuoden ulkoilman mittaminen tauotta on pikkuhiljaa kypsyttämässä yhdistettyä ilmankosteus- ja lämpötila-anturia, joten uusi on tilattuna. Onneksi PeetBros myy varaosia Euroopan puolella olevissa alan liikkeissä, joten Saksasta on jo lähetetty DHL:n kuljetuksena uusi palikka sääasemalle. Säästyy aikaa ja tullimuodollisuudet ovat vähempänä kuin Amerikasta tilattuna.

Eipä tuota epätarkkuutta muutoin olisi huomannutkaan, mutta selkeällä vesitippukelillä nollan lähellä mittari näytteli toistuvasti pakkasta vajaan pari astetta. Tyypillistä sääasemien omistajien mukaan on rikkoontuminen pikkuhiljaa juuri noin. Hiukan toistasataa €uroa maksaa uusi vastaava palikka, joten ei siitä vuotta päälle seitsemässä vuodessa ihan mahdottomia kerry, jos uusi mittari suunnilleenkaan saman ajan kestää kuin edeltäjänsä.

Tukikohasta tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti