sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Ei vieläkään aamupuurova sänkyyn...

Eipä sitole äiteenpäivänäkkään puuroja sänkhyn kannettu, nin miks sitte issäinpäivänä pitäs. Johan tuo aamupala löytyy tälä kokemuksela köökimpöyvästäki. Sieloli kyllä pikkunen ylläri Ukalle. Oli vaaleenpunane keittijö muuttunnu sinivalakoseks oikeen joriinijen kera. Ja jostakin oli löytynny sinivalakosija ranskammaan pastillija. Kaikkija net kauppijaat keksii.

Joulupukkiin ko täsä ijäsä uskotaan ennää vain sillonsuntällön, nin ei ole lahjolle sillä tappaa perso kunoli uutenaollesa. Tuli sinne sänkyyn kuiten pehemonen paketti. Seittemävveljeksen lanka oli muuttunnu villasukiks Mummelin puikoisa. Niitä vanaheneva mies tarttee ympärivuojen. Ja suosittelempa nuoremmilleki.


Ostimmuuten ittelleni issäinpäivälahajan. Normaalisti tämmösijä ostellaan tieten äiteinpäivänä vai kuimmoni isukki on saanu lahajaks silitysrauvan. Ukkapa sai, kun itte ostautti.

Molen kattonnu tuommosta jo vähähelevetimmonta kertaa, muttenole arvannu ostaa. Nyt rohkasin hurjalluontoni ja tein kuuvenkympin sijotuksen. Litlikaupasa. Noli puottannu semmosen hintaa yheksästäkympistä kolomekkymppijä alespäin, niijopa tartuin tarjoukseen.


Mummeli on koulunkäyny silittäjä. Nysse on käytelly tätä laitosta viikovverran. Ja tovennu harossiks. Ainuva miinuspuoli jossakin pikkusesa silitystilasa saattaa olla se, että höyryverme vaatii paljollaisesti tillaa. Mutta misä on pöytätillaa, nin nou proplem. Höyryvä tuo kone kehittää nimpaljo reilummi, että Mumeli jo tilas Ukalta höyrysilityslauvan. Se löytyy nousuviikola. Ja laitokseen soppii nimpaljo vettä, ettei tartte ainolla lissäämäsä.

Tuosson ilimanen vihje joulupukinkonttiin. Tai ei tartte oottaa sinnekkää asti. Tällä vehkeellä hameväki silittellee joulupöytäliinat ja kaikki muutki silitettävät saamapäivästä etteenpäin. Siten tiijä, liekkö myynnissäkkää muuvala ku sakemannikaupasa, eikä siitä mulle makseta osti tämmösejjoku muuki tai ei. Vihjasempa kuiten.

Tukikohasta sillä silijäks tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti