sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Pyhäinpäivän viikonloppua monin tavoin.

Pyhäinpäivää on Tukikohassa vietelty jo vuosia lauantain päivällisen merkeissä, eikä tämä vuosi tehnyt poikkeusta. Koko pesueen piti kokoontuman Naruskalle, mutta Keminmaan haara kaatui juuri hoohetkellä petipotilaiksi, eli he jäivät kotiin potemaan.

Kasperi koko perheensä voimin tuli paikalle, joten puolet lapsistamme oli saapusalla. Ja sitten pari pariskuntaa hyviä perheystäviä Sallasta.


Alkupaloina napsittiin ruisperunataikinaan leivotut muffinssit täytettynä matsutake-leipäjuusto-parmesan täyteyhdistelmällä. Nam, tuumasivat kaikki.

Ruokalistan pääosassa oli tällä kertaa suolaläskiin tekaistu poronpaistikäristys ja tietenkin puikulamuusi. Mummeli värkkää joka kerta päivällispöytään jonkun erikoisuudenkin, jota tällä kertaa edusti spagettikurpitsa. Kurpitsan kuoreen Mummeli taikoi kurpistan sisuksesta ja bataatista laatikkoruuan, joka paistui uunissa kuoren puolikkaissa. Oma keksintö, joka maistui kaikille.

Jälkiruuaksi Raisa-miniä taikoi Piparkakku-karpalo-kinuski -jälkiruuan, johon oli pintaan pursotettu kermaunelmapilvimöykyt.

Ruokayhdistelmä poiki Ukalle tietenkin ennätysnärästyksen, mutta haitannekko tuo mitään. Juhlat nälissään eivät ole mistään kotoisin...

Tänään puoliltapäivin piti Mummelin kanssa polkaista Rovaniemelle. Iltapäiväkolmelta nimittäin alkoi siellä Pepe Willbergin juhlakiertueen päätöskonsertti, johon Ukka sai lahjaliput tässä muutama viikko sitten kuuskymppisten seurauksena. Vapaalahjaliput piti siis lähteä kuittaamaan neljänsadan kilometrin edestakaisella ajelulla, mutta se todella kannatti.

Willberg on jo ikämies, mutta olipa hän osannut valita ohjelmistoonsa sellaista musiikkia, jota ei normituotantoa kuuntelemalla ole vastaan hänen esittämänään tullut. Operettia ja oopperaa italaiksi ja suomeksi. Äänialaltaan sellaista kamaa, johon nykysolisteista puoletkaan ei ihankaan varmasti pysty.

Yleisö oli iäkästä porukkaa. Olimme Mummelin kanssa nuorimmasta päästä. Eikä noin neljänsadan sali Rovaniemen Korundissa ollut ihan täysi, vaan viitisenkymmentä paikkaa oli tyhjänä. Tunnelmaa se ei haitannut. Kolmessa tunnissa Willberg esitti kaikki tutuimmat kipaleet viidenkymmenen vuoden ajalta. Ja niitä oopperajuttuja päälle. Myös alla oleva kappale kuultiin koskettavana live-esityksenä. Ja kun orkesteri oli kolmentoista soittajan kokoonpano viulisteineen ja puhaltajineen ynnä muineen, niin jovain...Ihan sopivaa vaihtelua Naruskan normielämälle. Maalaiset näkevät kaupunkia ja kulttuuria ja kaikkea vastapainoa metsän keskellä elämiselle...


Tukikohasta myöhäisillan saunaa odottelemisiin tähän.


1 kommentti:

  1. Hieno esityshän tuo on ja erään Tuttavan Häihin, tulikin Pepe Yllätysvierailulle, esittäen kappaleet "Hermes" ja -"Saat miehen kyyneliin," sillä muutoinkin, soitti Häissä Kirkan vanha Rock-Bändi ja jo kirkossa, oli Kapellimestari Pekka Kuvetänuyt kappaleet "Aamu" ja -"Mä elämältä kaiken sain," joten hieno kokonaisuus sekin oli uonna 2001.

    VastaaPoista