torstai 24. marraskuuta 2016

Kymmenellä mekalla ehtii, jos ehtii.

Nattiyhteyvet on meille joillekkin tänäpänä päivittäistä kauraa niitettäväks. On vaan asijoita, joita on tottunnu hoitamaan ja joita iliman on hiukkasenninko kipijä kissa.

Pitkäämmietittii, laitetaanko Kallelaanki nettiyhteys vai ei. Issoin osa epävirallisista kalluppikyselyyn vastanneista oli ja on sillämielin, että ei tarvita nettijä erämaasa. Nooh, josei tartte, nin ei tartte käyttää. Mutta jos tarttee, nin siinähän se jonkullaisena nyt on. Vähänniinko sähkö, että ole pimiäsä tai kynttelivvalosa, jos halvat sähköjä mettään karkuun. Tai jos et haluva vettä vesijohosta hanan kautti, nivvoihan sen hakkee hetteestä. Tai kakilla käyvä ulukopaskahuusissa. Ja niietteenpäin.

Sielä nyt kuiten vanhat piiluseinähirret ja kiinalaiserrakentama huliviliweilaatikko seisoo sulasa sovusa ja piuhaapitki kulukee rattaa nimmaan pirusti. No pirusti on rohkijasti sanottu, mutta kymmenen mekkaa tullee ja parijakolomee lähettellee huli ulospäi. Niilä vauheila käväsee metästä jo vaikka laskummaksamasa tai kattoo kattomatta jääneet lottoarvonnat. Tai pellaa lottova.Nyssielon Kallelampöyvälä yks Ukan sääkonneista vakituisemmin asukkaila käytösä. Jos jollaki on nopijampi kone, nin sielä pitäs pelata mikä verme vaan joko eternetti persauksisa tai lankattomija verkkoja pitki. Ihimeelline maalima.

Täson suunnitelmisa vielä semmonenki juttu ku ilimalämpöpumppu Kallelaa lämmittään. Moon aina luullu, että semmoset vehkeet ei pohojosesa oikeen pellaa, mutta taijan olla vääräsä. Ainaki naapurimökisä näyttäis semmone mylly hoitelevallämpöjä halavemala kui suorala patterilämmöllä. Semmoneha se Kallelanki vanaha nykynejjärjestelmä on. Tarttee niihi hiukka vielä perehtyvä ettei tulis ostettuva seuraavata pentoliinoo...

Ulukoseinäsä törmää Kallelaantulija siniseellappuun, joka ilimottellee viteovalavonnasta. Semmonenki sielä pyörii, muttei se sisätiloisa mittään kuvvaa. Kuhan seurailee hiukkasen, ketä kairasa niillä seuvuin kuleksii, jos kuttumatovvieras olleen sattuu.

Tukikohasta kohta lumiauramiestä Kallelasa käymään soittamissiin tähä.


5 kommenttia:

 1. Doddii, kyllä nyt kelpaa ensviikolla saapua kallelaan ku on internetti ja jopa konekin vielä jotta voi uutisia maailmalta vilkuilla.
  pääseekö sinne lainka perille ku auraa Ukka ootteleepi.
  Hieman kyllä huolestuneena tuota säätä seurannunna, että tuleeko talventuntua sinnekään siksi kun saavutaan mutga onneksi se nyt näyttäs kelkkansa kääntävän ja hieman talvea tekevän sinnekin.
  Täällä porissa sitä saapi edelleen odotella.

  Tuostapa netistä bongasin hienon videokamera aparaatin ja heti tuli mieleen että Ukan katollehan tuollanen pitäisi asentaa. Itekseen kun kuvaili ja pyöri 360 astetta samalla pikkuhiljaa, ja kuvankin se otti asetuksien mukaan. Valitettavasti en sivua muistiin laittanut.

  Tapaamisiin ensiviikolla.

  VastaaPoista
 2. Moro. On sinne Kallelaan väylä auki. Syksyllä vaan ennen ensmäästä linkoomista hiukka pakkaillaan pintaa koko levveyveltään, niin MoilasJussilla on rattosampaa linkoa siellä vejellä. Lunta on Ukan lumittarisa 19 senttijä, eli luulis piisaavan aluks joulukuullekkin.

  Semmosen kameran olen nähny toiminnassa ainakin jonkun rannikkokaupungin satamasa. Hieno peli, mutta kallis verrattuna normi iipeekameraan. Ja Kallelan kuvankin hoitaa alle satasen nettikamera, joka pyörii tuiskut ja tuulet. Yhestä paikkaa tosin.

  Ukka

  VastaaPoista
 3. Moro moro. Kyllähän tuo lumimäärä alkaa hyvältä kuulostamaan ja riittäähän se tänne kotimaisemiin verrattuna.

  Lisää näyttäs lupailevan ja pakkasta pitelevän, mikä on loistohomma sekin.
  Ei ai ainakaan tarvitse mustia peltoja kattella siellä aamusin ku herrää, niinku kotipuolessa.

  Kameralla oli hintaa muistaakseni 3 ja 4 sadan välillä, ja kiinan maastahan niitä saa varmaa parempiakin sammaan summaan.

  Viäläkös rihla on voimissaan? Olin näkeväni häkissään jokusen päivä sitten ku kuvvaa sieltä vilkasin.

  VastaaPoista
 4. Kamerat on halapumaan päin. Viissatasella alakaa saamaan jo kovia vehkeitä ip-kamerarintamalta.

  Rihla vartioi Tukikohtaa ninko ennenkin. Kesät talavet päivystää tuolla häkillään ja kopissaan, joka on talvieristettyä mallia...

  Ukka

  VastaaPoista
 5. Näihän se on. Saako rihlalle tuoda jonkun näköisen kaupasta ostetun luun?
  Vai lorauttaako päälle niinku kaverinki mettäkoira ku kerra tottununna siihen aitoon, oikeaan, ja tuoreeseen riistaan. Taikka onko rihlalla jokin erityisherkku jota sallan kirkonkylältä saapi?

  Siellä näyttää hyvältä tuo maisema tänne verrattuna. Vettä sataa, pellot mustina ja tuultakin puuskissa oli semmoset mukavat 20m/s päivän aikana. Nyt hieman tyyntynyt ja lämpötila +4. Tämmöttiä täältä länsirannikolta.

  VastaaPoista