maanantai 5. syyskuuta 2016

Valehtelijan luku karhuja nurin Sallassa tähän mennessä.

Seitsemän Metsän kuningasta tai kuningatarta on saalistilaston ja Lapin Radion uutistenkin mukaan tähän päivään mennessä kaadettu Sallan kunnan alueella. Niistä neljä Pohjois-Sallasta ja kolme Etelä- ja Länsi-Sallasta.

Lukumäärää ehtii vielä kertymään lokakuun loppuun jatkuvan metsästyskauden loppuun mennessä, koska kiintiötä itäisellä poronhoitoalueella on reippaasti vielä jäljellä.

Ukan muistissa on suurin kaadettujen karhujen määrä rapialta kolmeltakymmeneltäviideltä vuodelta, jotka on Sallassa tullut majaa pidettyä. Vuonna 1981 ammuttiin Sallan kunnan alueella 11 karhua. Tuolloin oli voimissaan vielä myös karhun kevätpyynti.

Saalistilastot ja kartat vuoden 2016 tilanteesta löytyvät vanhan tavan mukaisesti TUOSTA KLIKKAAMALLA .

Kuten kartan avaavat saattavat päätellä, on yksi Sallan seitsemästä kaadetusta karhustan merkitty Tenniöjoen eteläpuolelle, eli sinne, mistä julkisuudessa varoiteltiin haavoitetusta karhusta. Tukikohtaan ei ole kantautunut tietoa, onko kaadettu karhu tämä haavoitettu vai onko kyse eri karhusta. Jälkimmäinen vaihtoehto tuntuisi luonnollisemmalta.


Kymmenennen päivän syyskuuta jälkeen metsiin tulee lisää metsästäjiä, kun kanalinnun pyynti aloitetaan. Myös karhunkaatoihin saattaa ilmestyä tilastopiikki, koska yhettömiin ei karhuja toistaiseksi mistään ole kaadettu.

Tukikohasta tilastoja edelleen seurailemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti