lauantai 3. syyskuuta 2016

Mummeli syksyn värejä etsimässä.

Taitaa olla pitkiin aikoihin haljuimmasta päästä ruskasyksy koko Lapissa. Ja Naruska ei isompaa poikkeusta pääse ainakaan tässä lähikulmilla tekemään. Tuntsan ruskahavaintoja ei toistaiseksi meillä ole, mutta eiköhän tulevalla viikolla asiat ala selkiintymään, kun leirikoulusessio alkaa. Puolen viikon maissa steinerkoulukkaat tekevät perinteisen Tuntsavaelluksensa, jolloin saadaan sieltä suunnalta kuvamateriaalia.

Pienellä iltalenkillä ennen saunaa pyörähti Mummeli. Jokivarressa oli kuulemma ruskaväriloisto hakusassa, mutta aina se Mummun kamera jotain tallentaa. Jos ei puusta, niin maasta.
Tukikohta on menettänyt osasta pihakoivuja jo lehdet kokonaan, vaikka ruskan parhaaseen ajankohtaan on normikalenterissa aikaa vielä viikonpäivät. Ruostetauti ja kovat tuulet ovat tehneet osan koivuista jo lehdettömiksi.

Marjasadosta ovat Tukikohtaan poimimatta vielä puolukat ja karpalot. Niitä molempia näyttäisi olevan kypsymässä ihan hyvä sato, kuten kaikistakin marjoista tälle kesää on onneksemme tapahtunut.

Syksyiseltä tuntuvat lämpötilat. Tälle aamuakaan ei mittarissa ollut kuin vajaat neljä astetta, joskin onneksi plussaa. Toivotaan, että Helsingin koulukkaat opettajineen varaavat lämmintä ja sateen pitävää vaatetta matkaan, että saavat Lapin syksyisestä luonnosta kaiken irti.

Tukikohasta kolmeakymmentäviittä petipaikkaa viimeistelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti