tiistai 7. kesäkuuta 2016

Ukka rattorimarssilla halakojen puolesta...

Eeuuherrat aikasa kuluks suunittellee kait semmostaki, että myö puullalämmittäjät laskettas liikaa hiukkaspäästöjä maaliman tuuliin, kummyö lämmitämmä pelekälä puula torppija täälä korvesa.

Oon sanonnu tän ennenki, että samanapäivänä kuppuullallämmitys lyyvän pannaan, nin Ukka hakkee jostain kymmenen killoo koskensaarelaisija viijentuumannauloja ja jonkussatametrijä raakalautaa. Ja sitte alakaa ikkunoijen lauvottamine. Ja sitte lähetää.

Ennessitä kuiten lainaan Jarkolta tätä Massikkaa ja rakentelen siihe puutelineet halakoja varte ja halakojalle myös, ja met silippiuamma rysseliimmennesä muutamakkuutijot koivuva pitkimmaantietä. Tuolla kulettimella puu lentää komijasti.

Nooh, ei tästä onneks tarvii koskaa totta tulla, mutta semmoset unoset onnähtynä. Toivottasko, ettei tarvitte alakaa kennenkää kans riitelemmään mokomasta.

Tännään pallautin Jarkolle häne aarteesa Massikan. Ja peräsä on toine aarre kans, mökkipolttopuuhalakomakone. Ja harossi onki.


Tukikohasta rantteensiivouksesta saunallauteile tähä.

2 kommenttia:

  1. OIKEIN!!! Pidä ukka tuo asenne nijn saadaan väki tuotakin vastaan, jos oikeasti sitä rupeavat ajamaan läpi. Itse nuorena herrana lyön puuta pesään täällä länsirannikolla keskelöä peltoa asuessa, juurikin niin paljon kun tahdon. Sisällä kahteen pesään ja ulkona kotaan ja grilliin. Ja siihen asiaan ei kukaan puutu niin kauan kun meikäläisessä henki pihisee.

    Taikka otanhan minä maalämmön jos joku sen kustantaa :)

    VastaaPoista
  2. No tosiaan, ei saisi tuollaista edes ajatellakaan, vaan EU-Herrat, voisivat pikemminkin sakottaa siitä, jos laitetaan täydet pesälliset kerralla uuniin, sillä sehän aiheuttaa saastuttavanlaisen savun, sekä menevät puolet lämmöistä harakoille, eli puolipesällistä jos aina muistaa laittaa kerrallaan, voisi jopa saada taloudellista tukea hyvälle työlle ja lämmöt, tulevat kaikki taloon, saunaan jne ja vielä lisätukea siitä, että tuohet, revitään irti puista, laitetaan ne hyvään talteen ja käytetään vain se määrä kerrallaan, jotta tulisia syttyy sujuvasti.

    VastaaPoista