tiistai 21. kesäkuuta 2016

Ukan hillaennuste ja muijenkin marjain katsaus 2016.

Kiertelimmä Mummelin kanssa lähijängilä ja muutamasa vaarassaki. Jängillä ettimme hillansuppuja ja vaarojerrinteiltä mustikkamaita.

Äkkiseltään näyttäis siltä, että hillaa tullee paikallisesti. Niile soille tullee, misä raekuurot ei niitole kukinnasa käyny raiskaamasa. Kahela jängälä käynnin perusteela jokatoisele jängäle tullee jottain. Ja jokatoisele ei. Ja sielä, misä hillankukka retkotteli aukinaisena, näytti lähele täysin tyhyjää. Ja sittenko oli onnistunnu, nin näyttää kohtalaiselta.

Korpipaikoille emmä vielä lähtenneet. Eikä kotikonnuilta kauemmas. Täältähän ei jängät lopu.


Nuo yläpuolela olevat kuvat on tältä päivältä. Niistä näkkee, että tullee ja ei tule. Niija pittää vielä huomata, että nehävvaatii hillaks asti kehittyäksee vielä paljo aurinkova ja pakkane ei niitä saa mennä paneskeleen.

Puolukoista tällä perällä ei vielä tiijetä mittään. Net on vasta kukkimasa, ninko kuvista näkkyy.Mustikka on kukkimisesa kukkinnu. Kolomesa eri paikasa poikkesimma Politimavaarasa. Net on raakilevaiheesa, mutta vähä hankalat vihireinä nähhä, miten onnistunnu. Sen tietää kuiten, että mustikka on etuaijasa normikessään verrattuna. Nehän kukki varahin jos muistatta, sillon toukokuusa ensmääsenä kesänä tällä perälä.Kirjootan lähituntijen aikana lämpösummalukuja, joista voijaan päätellä jottain siitä, millon täälon kypsänä net marjat, jokka täälä ylleesä on kypsymäsä. Paljonnäyttäs olevan semmosta, mistei tule mittään.

Tukikohasta lämpösummataulukkoja laskemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti