maanantai 27. kesäkuuta 2016

Kalainfoa Naruskalle ja Tuntsalle.

Tukikohtaan kun saapuu, niin ulko-oven viereisellä seinustalla on pitkä ilmoitustaulu. Sitä kun ajatuksella lueskelee ja viimein päättää, mihin on tässä laajassa kairassa kallalle menossa, niin voikin alkaa kalalupaostoksille.


Osan ostoksista voi niin halutessaan tehdä älykännykällä. Naruskalla kännykkäyhteydet ovat siltä osin parantuneet, että Karhutunturin päällä Soneran tolpassa on nyt myös DNA:n tukiasema. Soneran ja Elisan verkot ovat täällä ihan hyvät, joskin Elisan verkko on 2G toistaiseksi.

Juhannuspyhien sadeajat käytettiin Tukikohdassa hyödyksi siten, että piirreltiin kaavio niistä luvista, joita täällä missäkin tarvitaan. Mummeli teki raakaversion klubiaskin kanteen ja vävypoika Sami muutti kaavion valokuvamuotoon.Tukikohta myy Ylikemin kalastusalueen lupaa, Naruskan osakaskunnan kalalupaa ja Naruskajärven lupaa. Metsähallituksen luvat eivät meillä ole myynnissä. Huomata kannattaa, että Tuntsajoelle ja muuallekin Tuntsan alueelle tarvittavaa Metsähallituksen vapalupaa 1401 ei voi ostaa kännykällä puhelupalveluna, vaan sen voi ostaa vain eräluvat.fi -sivustolta nettikaupasta.

Ylikemin kalastusalueen päivä-, viikko- ja kuukausiluvat voi ostaa netistä verkkopankin kautta maksamalla. Tilinumero muine ohjeineen löytyy esimerkiksi ahven.net -sivustolta. Huomattava on, että vuosiluvan Ylikemin kalastusalueelle voi ostaa netin kautta, vaikka sivustolla toisin kirjoitetaan.

Tukikohta sulkee ovensa juhannuksen jälkeisellä viikolla muutamaksi päiväksi kalalupamyynniltä, mutta ovet avataan taas palvelemaan, kun lomareissulta palataan.

Kasperi koekalasteli Naruskajokea juhannuksen pyhinä. Joki on lievästi tulvassa, joka kuitenkin on tällä hetkellä laskusuunnassa. Tulvaa on vajaat parikymmentä senttiä ja sateeton jakso alentaa vedenkorkeutta tosi nopeasti. Kala oli juhannuksena perhoon syönnillään kohtalaisesti.

Naruskajoen osalta muistutan vielä, että täällä harjuksen alin mitta on 35 senttiä ja taimenen alin mitta on 50 senttiä.

Ja eikun kalaan!

Tukikohasta Kaamasentielle, muttei kauheella kiireellä suunnistamisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti