perjantai 3. kesäkuuta 2016

Hillaa viijään ko litrammittaa...

Alakaa aikasen kesän ennustukset takatalavesta asettuva uomiisa Lapisa. Saariseljäle ravautti tännään lunta kuulema enempiki, mutta valakosta pääs näkkeen Naruskallaki.

Son semmosta, että tuuli ko käänähtää luoteen ja pohojosen puolele, nin kesähelteet lähtee. Nin se kävi nykki. Eikollu enskerta.

Täälon tuullu sevverta kovaa koko päivän, että hillankukkaset on saanu varmana riepotusta jängilä. Ja pitkimpäivää on rajekuurot pyyhkinneet pitkijjapoiki varmaanki pitkillappija. Ainaki Sallasa.

Mummeli kuvvaili pikkupätkän akkunalläpi konttuurista, mitevvinkka puhalteli ja räntää räimi. Tai rakheja. Sammaa tavaraa, jota hillankukka ei tartte.


Tästei iltalämpötilasta paljoo taivaan reppeilllä tartte, nin pakkasen pukkaa. Nyton varttija yli kymmene mittarisa ulukona kaksjapuol astetta lämpöstä. Ja alaspäi tullee...

Son tyttöset ja poijjaat silläkilaila, että jos ei kohta kääntele muuvale tuota ilimavirtaa, nihhuonosti marjoile täälä tuppaa käymää. Ja mittää et maha.

Tukikohasta tähä.

1 kommentti:

  1. No saas nähdä, mihin säätilaan sitä sitten pääsee, kun maanantai-iltapäivällä laskeudutaan lentokoneella Rovaniemelle, kunhan tämä Helsinkireissu, on silloin tehty ja täällä, on eilen jo ollut hieman viileämpi, kuin vielä perjantaina, mutta oli miten oli, odottelemaan lähtöselvityspyyntöä sähköpostiin ja maanantaina kotia kohti.

    VastaaPoista