tiistai 14. kesäkuuta 2016

Ukka kalastuslupaostoksilla kotivesille 2016.

Kalalupien myyntikausi on avattu, Tukikohta myy aiempien vuosien tapaan Yli-Kemin kalastusalueen ja Naruskan kalastuskunnan kalastuslupia. Niiden lupahinnat löytyvät tuosta linkistä nettisivuiltamme.

Kalastuslainsäädäntöön on vaihteeksi tullut uusia termejä eri lippulappusille, mutta perusasiat ovat säilyneet aika lailla ennallaan.

Ukka käväisi kalalupaostoksilla nettikauppaviidakossa. Ostin itselleni luvat kaikkiin asuinalueeni Pohjois-Sallan vesistöihin, eli Naruskan ja Tuntsan alueen järviin ja virtavesiin.

Ukka kuuluu ikähaarukkaan 18-64 vee, joten ensin KALASTONHOITOMAKSU. Siitä pulitin 39 €uroa. Lappu on voimassa vuoden 2016 loppuun. Tämä maksu ei kuitenkaan oikeuta kalastamaan rauhoitetuilla vesialueilla, eikä erillisen luvan vaativilla erityiskohteilla tai vaelluskalapitoisissa koski- ja virtavesissä. Viimeksi mainittuihin kuuluu kotivesilläni esimerkiksi Tuntsajoki ja tietenkin kotijoki Naruskajoki.

Siis edelleen lupakauppaan. Sinne voit piipahtaa tuosta : Lupakauppa.

Kalastonhoitomaksulla pääsin ostamaan VAPALUVAN. Sen ostin lupatunnuksella 1401, joka oikeuttaa kalastamaan Metsähallituksen vaelluskalapitoisissa virtavesistöissä, joihin ei vaadita erityiskohdelupia. Hyvä esimerkki tähän on Tuntsajoki. Hinta 50 €uroa.

Kaksi lupalappua kun on taskussa, niin vielä piti mennä omalle lupamyyntilaatikolle. Kirjoitutin Mummelilla Yli-Kemin kalastusalueen vuosiluvan kaikilla mahdollisilla herkuilla. Sen hinta on 95 €uroa vuodeksi, kun haluan kalastaa Yli-Kemin kaikilla alueilla Savukosken erityiskohteineen.

Edellä kerrotuissa luvissa on kaksi perhelupaa, joilla siis Mummelikin pääsee kalalle sen jälkeen, kun hän maksaa oman KALASTONHOITOMAKSUN. Ukan vapalupa ja Yli-Kemin kalastusalueen lupa ovat perhelupia.

Netin kautta kalastonhoitomaksu ja vapalupa olivat vuosilupina helpot ostettavat ja maksettavat. Ilmaista tai edes kovin halpaa ei kalastus ole, koska maksut tähän mennessä ovat 169 €uroa. Summasta puuttuu vielä Mummelin kalastonhoitomaksu 39 €uroa, joten yhteishinnaksi Santalan kahden hengen taloudelle tulee 223 €uroa. Ja lisää lupia saa varautua ostamaan, jos mieli alkaa tekemään esimerkiski Savukosken erikoiskohteille, vaikkapa Nuortille. Nyt kuitenkin aloitellaan kotivesillä.

Tukikohtaan kun ajaa pihaan, niin etupihan ilmoitustaululla voi alkaa sotkemaan päätään erilaisten lupien viidakolla ja puhelinnumeroilla siitä riippuen, minkä ikäinen olet, mitä lappuja taskussasi jo saapuessasi on, missä haluat kalastaa, kenen kanssa, kuinka pitkä aikaa, millä välineellä ja niin edelleen. Jos pää ei tarpeeksi sekaisin mene lukiessa ja palvelunumeroihin soitellessa, niin astu sisälle, Mummeli ja Ukka sekoittavat lopun.


Tukikohasta kohta kalaluvan ostajia kuulustelemisiin ja itsekin kalastelemisiin tähän.


1 kommentti:

  1. Kuten tarkkaavaiset lukijat ovat huomanneet, on Ukka korjannut tätä kalalupaviidakkojuttua pariinkin kertaan sen jälkeen, kun ensimmäinen versio tuli kynästä ulos. Täällä myyjäpuolella ollaan vähintään yhtä sekaisin kuin ostajapuolellakin, joten kalalupasivustoja ja hinnastoja kun on päivä tutkittu, niin lupahinnatkin ovat muuttuneet. Ja tietenkin kaikilla mausteilla ylös, kuten hinnoilla tapana on...pahoitteluni.

    Ukka

    VastaaPoista