torstai 2. kesäkuuta 2016

Naruskan jokivedet kesävesikorkeudessa jo nyt.

Kuiva ja lämmin toukokuun loppu ja kesäkuun alkupäivät on aikaistanut kaikkea luontoon liittyvää. Niinpä myös jokien vedenpinnat ovat kesävesikorkeudessa. Normaalimpi aika kesävesikorkeudelle olisi noin parin viikon kuluttua, eli ollaan sen verran etuajassa.

Tenniöjoen sillalta Tenniöjoesta ja Kallelan rannasta Naruskajoesta eilen otetut valokuvat kertovat täällä kalassa käyneille, että kesäkalastuskausi voi alkaa...





Ensimmäisiä kalalupien ostajia on jo ollut liikkeellä, mutta lupavihkoja on odottelemassa Ukan Tukikohassa kalastajien ilmaantumista Naruskalle. Kalalupien hinnastot ovat pysytelleet vuoden 2015 tasolla. Hinnastot löytyvät Naruskan Retkeilymajan kotisivuilta www.naruska.com hinnaston alta.

Tukikohasta tähän.

4 kommenttia:

  1. Hienoa että vedet on alhaalla niin pääsee pinturilla koittamaan. Saiskos ukka vielä selventävän vastauksen, että minkä luvan tarvitsemme jos kalastamme pelkästään naruskanjokea?? Kiitos.

    VastaaPoista
  2. Kalalupajuttuhan on selvä kuin läkki. Jos haluaa kalastaa Naruskajoen molemmat puolet Naruskajärvestä Tenniöjoen suuhun, niin tähän oikeuttaa Ylikemin kalastusalueen lupa. Lännestä Naruskajokeen laskevat pienemmät joet (esim. Suoltijoki) kuuluvat myös tähän lupaan, mutta idästä laskevat joet ei.

    Jos lyhyempi pätkä Naruskajokea riittää, niin Naruskan kalastuskunnan luvalla saa kalastaa Naruskajoen itärantaa Siekakönkään sillasta alaspäin Tenniöjoen suuhun ja sieltä edelleen Tenniöjoen pohjoisrantaa rajavyöhykkeelle asti. Jokikilometrejä tulee kolmisentoista. Pikkupätkiä Naruskajoen pohjoisemmallakin osalla kuuluu em. lupaan, mutta ne ovat lyhyitä. Pääalue on ilman muuta tuo, minkä alkuun kirjoitin.

    Naruskajoen länsipuoli on Metsähallituksen vesialuetta. Sinne ei kuitenkaan riitä MH:n viehekalastuslupa, koska länsiranta kuuluu yhtenäislupa-alueeseen, jolle MH:n lupa heidän omien nettisivutietojensa mukaisesti ei käy.

    Siinäpä se yksinkertaisuudessaan on Naruskajoen viehekalastuslupa-asia kerrottuna.

    Ukka

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia Ukka, tämä selvensi jo paljon. Onko tuo siakakönkään sillasta vyöhykkeelle asti kalaisaa paikkaa?? Tai kysytään selvemmin, saako perhomies sieltä kalaa? Tarkoitan mitallisia??? (Tosiasiahan on, että kissannäköiset miehet ei kalaa saa) tasan viikon kuluttua naruskalle saavutaan. Joten tapaamisiin.

    VastaaPoista
  4. En voi luvata mitalisia kaloja kenellekään tuolla joessa. Kuitenkin kysymäsi Naruskajoen alin kymmenen kilometrin pätkä on koskiosuutta, jonka suvannot ovat enimmäkseen lyhyitä. Pisin on noin 800 metriä pitkä. Kosket ovat eri mittaisia, pisimmät kilometrin luokkaa. On hyviä niskoja, on hyviä loppuliukuja ja on hyviä ja vaihtelevia virtoja ja kivimuodostelmia koskissa. Voin näyttää kartalta Tukikohassa suosituimpia paikkoja ja ilmoitustaulultamme todistusaineistoa siitä, että Naruskajoesta on saatavissa isoakin kalaa. Pieniäkin kaloja toki on oltava, koska niistä ne isot kalat kasvavat...

    Perhomiehillä saattaa olla haastavat lähiajat, jos tämä vallalla oleva kylmä jakso jatkuu kovin pitkälle. Ei lämpene vesi, eli kuoriutuminen viivästyy. Nyt se tarkoittaisi enemmänkin sitä, että etuajasta tultaisiin normaalimpaan kalenteriin. Sittenpä ne kelit näkee, kun tulet tänne.

    Ukka

    VastaaPoista