maanantai 18. tammikuuta 2016

Surullinen uutinen.

Jos uutisvälineisiin on luottaminen, on pakkastalvi vaatinut yhden ilmeisen tarpeettoman kuolonuhrin Alakurtilla Venäjällä. Asiasta on uutisoitu ainakin Lapin Radiossa. Kyseinen henkilö ei hae turvapaikkaa Suomesta, kun ei tänne asti päässyt.

Linkki uutiseen.

Rajavartiosto piti polkupyöräilyä turvallisuusriskinä, joten pyöräily kilometrin matkalla Venäjän ja Sallan raja-asemien välisellä tieosuudella Sallan rajanylityspaikalla kiellettiin muutama viikko sitten.

Turvapaikanhakijoiden liikennöinti siirtyi tuolloin nelipyöräisten päälle. Tuo nelipyöräkalusto on venäläistä romuautokalustoa, josta on näkösällä puolen hehtaarin kokoinen parkkipaikkanäyte Sallan rajanylityspaikalla Suomen puolella. Voisi olettaa, että tätä samaa romukalustoa on ollut paleltuneen henkilön käyttämä auto.

Pidin pyöräilykiellosta kuultuani ja sitä ennenkin polkupyörää aika riskittömänä maahantuloajoneuvona ulkomaalaisille. Venäläiset nimittäin toimittivat polkupyörät Venäjän raja-asemalla sijaitsevalle huoltoasemalle. Myös Suomeen tulleet pyöräilijät tulivat ilmeisesti venäläisten kuljettamina rajalle asti Venäjän puolelle.

Romuralli ei näyttäisi olevan päättymässä. Eivätkä pakkaset.

Tukikohasta tähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti