tiistai 12. tammikuuta 2016

Hyytävyyslukema Ukan asemalla -41,7 astetta...

Ukan pakkaslukema mittarilla pyörii -34 asteessa. Samanaikaisesti kuitenkin pyörii myös tuulimittari sen merkiksi, että pakkasvinkka puhaltelee. Ja suunnan varmaan arvaattekin. Pohjan puolelta.

Aika kipakka yhdistelmä on tuommoinen pakkanen ja vinkka yhteensä. Eilen aamulla nuo lukemat tuli kokeiltua livenä tuolla autokatoksessa. Mummun Subaru oli nimittäin tyhjentänyt yön aikana akkunsa autotallissa niin, että virta-avainta kääntämällä ei tapahtunut mitään. Ei edes virtavaloja.

Syykin selvisi. Sisävalo pahalainen oli jostain syystä jäänyt päälle, eikäpä se akun tyhjentymiselle näillä pakkasilla muuta tarvitse.

Ukan Lexus seisoo tuolla halkokatoksessa seinättömässä tilassa. Tuuli se siellä samalla, kun puhaltelee halkoja kuiviksi, kylmentää sivutuotteena raudan. Ja öljyt. Ainakin vaihdelaatikossa.

Subarun jäädessä akkulataukseen varikolle, ehti Lexus saamaan lohkolämmittimensä kautta virtasta kokonaisen vartin. Käyntiin moottori hyrähti, joskin vaivalloisesti. Lähti kuitenkin. Ärrälle kun Ukka siirteli jäykkää vaihdekeppiä, niin tunsi kyllä varovasti kaasupoljinta painaessa, että synteettinen öljy ei ihan juoksevassa muodossa vaihdelaatikossa ole.

Työvuorolleen Mummeli Sallan kirkonkylälle ehti, joten homma ookoo.


Vielä kuluu muutama viikko, että aurinkoarmas päivälämpötiloja lämmöllään alkaa nostamaan. Sitä odotellessa pitää korvat sulkea kylmän raudan ja jäykän öljyn autossa aiheuttamilta ei niin kovin mukavilta ääniltä...

Tukikohasta pikkuhiljaa viikon sisällä lauhtumista odottelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti