tiistai 26. tammikuuta 2016

Lumimittarissa varttia vaille metri.

Hyvältä näyttää lumitilanne. On nimittäin kaksi talvea peräkkäin Naruskalla jääty ilman metrin hankea. On lähimenneinä talvina ollut jos jonkinmoista räkäkeliä välissä keskellä talvea, niin ei ole jaksanut Ukan lumimittari nousta Naruskan normilukemiin ja yli. Nyt senttejä siis seitkytäviis.

Kahlailin tuossa koiranruokintaretkellä kokeeksi hieman pihapolun vierellä. On tuoretta ryynilunta kohta haaruja myöten, joten saattaa jossain kinkamapaikassa esimerkiksi moottorikelkalla olla haastavakin keli. Jossain siellä välikerroksessa saattaa olla ohut kantavampi kerros, joka voi kelkkaa kannatella. Jalkamiestä ei kanna. Suksilla ei ole ollut tarvetta mennä kokeilemaan.

Itään kuvaava pihakamera teki tänään "taidevalokuvaa". Saatan käydä kamerakoteloa putsailemassa, jos ja kun tämä koko päivän riehunut tuulilumisade jossain välissä lopettelee lumentulon.


Ei siis Ukan maalaama talvitaideteos, vaan perämetsä ja autotalli Naruskan talvivalokuvassa Joonatanina. Ja huomenna voi kysellä, onks Viljoo ja lunta näkyny...

Tukikohasta lumikontrolliharjanvarteen lisäviivoja vetelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti