lauantai 30. tammikuuta 2016

Päivä pitenee ja valo lisääntyy.

Tammikuu vetelee viimeisiään. Päivä on pidentynyt niin, että huonompikin sen huomaa. Aurinko pysyttelee horisontin yläpuolella kuusi tuntia nyt, eli aamuyhdeksästä iltapäivä kolmeen. Aamun sininen hetki siirtyy nopeutuvaan tahtiin aikaisemmaksi ja aikaisemmaksi.

Selkeällä kelillä aurinko saa luonnon ja maisemat tuntumaan jo keväiseltä, vaikka auringon lämpövaikutus käytännössä vielä puuttuukin. Lämmittämään se alkaa päivälämpötiloja kunnolla maaliskuun puolella.

Sinisiä aamuhetkiä näkee omin silmin aamuisin ja iltaisinkin ikkunan läpi. Ukan kaksi kattokameraa tallentelevat digitaalisia näkemyksiään aamuhämärästä ja sinisistä hetkistä. Joskus ne poikkeavat silmän näkemästä, mutta useimmin kamera kertoo todenmukaisesti näkymästä varsinkin, kun aurinko on kunnolla noussut.

Kaksi ylintä ovat tältä aamulta siniseltä hetkeltä. Muut kuvat ovat Mummelin eiliseltä kirkonkyläreissulta. Aurinko kun paistaa pilvettömältä taivaalta, niin valoa riittää omiksi tarpeiksi ja joskus vastavaloon liikaakin.


Teeriä on kuluneen viikon aikana ollut paljonlaisesti maantiellä. Kiviä etsityttää tien pinnalta, mutta näillä perillä asfalttitiet ja soratietkin ovat jääpolanteella, eikä täällä hiekoitusta ajoradoille näin sydäntalvella tarvita. Saattaa olla haastava homma löytää kivenmuruja...

Onneksi teeret, päinvastoin kuin vitivalkoiset riekot, on helppo havaita niiden teikkaillessa maantiellä.Tukikohasta mökkitielle metsurihommiin valmistautumisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti