sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Pöllö päivystää pakkasessa.

Eipä olla liikaa ulkoiltu tämän viikonlopun aikana. Enempi sisähommia on etsitty itse kukin, kun ulkona on ollut viileää. Kolmenkympin pakkanen ei vielä ole pahinta laatua, mutta on se pidemmille ulkoilusessioille kuiva keli.

Sen verran pakkaskeliä hyödynnettiin, että laitettiin pölypunkeille kevyitä hankaluuksia, kun ne joutuivat petivaatteissa viettämään kymmenen tunnin pakkoulkoilun. Sen pitäisi kuulemma riittää niiden nititstämiseksi.

Kaikki eläinkunnan edustajat eivät kuitenkaan pakkasesta näytä olevan moksiskaan. Lintulautapöllömme Herra Varpuspöllö, vai Rouvako lienee, viettää paljonlaisesti aikaansa lintulaudan vakipaikallaan hongankäkkyrässä. Eilen Mummeli näki sen kynsissä myyrämatilaisen, jota tapahtumaa ei kuitenkaan saatu kameralle.

Tänään pöllö päivysti tuntitolkulla oksannokassa. Jopa siinä määrin, että Ukka kävi patjankääntöreissulla pelemauttamassa takapihalla sen verran, että pähkinänsyöntipaikka vapautui välillä pikkulinnuille. Ne eivät luonnollisestikaan tule ruokapaikalleen silloin, kun varpuspöllö vieressä päivystää.Ikkunaa koputtelemalla tämä kotipöllö ei siivilleen nouse. Katselee vain tiukasti koputtelijaa silmiin, eikä ole moksiskaan.

Tukikohasta kiristyviä pakkasia lähipäiville odottelemisiin tähän.

1 kommentti:

  1. Hyvä on pöllön päivystellä ja teeren urpuja naplia kun on lunta mihin suojautua. Täällä vähän etelämpänä lunta on maassa ehkä tikkuaskin verran ja pakkaset naukuu yli kolmessakympissä. Melkoinen kato käy lintu- ja eläinkunnassa ja meinasi isolta mieheltä surku tulla puseroon kun männäviikolla pihan kupeelta pahoin paleltunutta pyytä saattelin matkalle pyymaahan.

    VastaaPoista