torstai 16. joulukuuta 2021

Postikorttimaisemat ja pimmeetä. (2645)

Tuo Siekaköngäs on semmonempaikka, että son uuvennäkönen jokkaisele päiväle, kussiitä sillasta ylitte ajjaa. Tuosson viimeseltä ylityskerralta eiliseltä parit kuvat. Kovin on harmajata värit täälä, kuvvielä on pilivesä oikeen kunnola.

 Pimmeetä on otsikosa sevvuoks, että eilisäehtoopäivälä kahemmaisa alako Tukikohasa pisin sähkökatkos neljännesvuossattaan. Se räpsi ensimmuutaman lyhven katkoksen, mutta sittellakkas väläkkymästä ja pimmeys laskeutu. Entunen neljäntunnin katkosennätys parani kommeesti kahellatunnila...

Onneks on nuita varovermeitä tämmösesä isosa talosa. Vihireet kulukuvalot akkuvirrala pysyttelit päälä koko katkoksen aijjan, ninko kuuluuki. Se minimiaika pysymisele sähkökatkoksela ompuoltuntija, mutta nuot uuvet letivalot mahollistaa sen, että uusila akuila net pallaa varmaanki vaikka viikon. Kuustuntija tostavaan.

Lisävalova tullee pikkuletivaloila, joita täsä talosa pallaa näin joululllikelä yötäpäivää. Vesihuolto tästä talosta katkijaa kyläsä viimesenä, kunon tuola vesiossuuskunnan runkoputkesa luontanen kilompaine ja vesitillaa kuutijotolokula. Met kun olema alimmainen liittyjä, nin vesi ei tälläkään katkoksela tietenkäälloppunu.

Kaasuliedelä keittelimä teetä ja kanammunija pikku ehtoopäiväpalaks. Lämmitysjärjestelmää evvielä käännelly vappaakierrole, kun verkostosa kiertää vesi omalapainollaan jonkuvverran iliman pumppujakin ja isorruuvinkääntövä. Onneks olivaan asteevverran pakkasela, nin talo ei kuuvestunnisa viilenny juur ollenkaan.

Paikalline sähkövirma, ryöstöhintanen Koillis-Lapin Sähkö, täälä hilijolleen yrittellee parannela sähkön toimitusvarmuutta. Se tarkottaa ei kaapelijen maahankaivamista, vaan linjan siirtova maantiellaitaan Kotalankylästä tuohon Tennijöjokisillampieleen. Siitä pohjoseen linja liikkuu tievviertä aikaslikelä.

Sähkön toimitusvarmuuven paranemisesta entiijä, mutta linjarraivaus parantaa huomattavasti maantiemutkijen turvallisuutta, kun näkyvyys kurveisa pitenee ja kunnola. Tietenkillinjale kaatuvat puut löytyy helepommin maantiempäälä ajellesa kuin pitkimmettijä lumiaikana, ninkonnyt, kun lunta alakaa olemaan neljättäkytäsenttijä.

Pääsimmä met ehtoola vielä saunommaan ja sähköt pysyttelit päälä kiltisti kokoyön, kunnet viimen palasivat kuuventunnijjäläkiin.

Tukikohasta valosta pihala ja sisälä nauttimissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Talven ankaruudesta ja oman turvallisuuteen valmistautumisesta voi aloittaa vaikka lukemalla Veikko Huovisen romaanin "Hamsterit"...

    VastaaPoista